Dončić zrežiral epski preobrat, nato skoraj postal tragični junak

Foto: Profimedia luka dončić
Slovenski košarkar je 13 od skupno 28 točk dosegel v zadnji četrtini.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je bil ponovno prvo ime Dallas Mavericks ob tesni zmagi nad Portland Trail Blaters (102:101).

Na parkertu je preživel 37 minut in pol ter dosegel 28 točk, devet skokov, šest podaj in blokado ob 45-odstotnem metu iz igre (9/20) in 40-odstotnem metu izza črte (4/10). Razigral se je še zlasti v zadnji četrtini, v kateri je dosegel kar 13 točk.

Noro vzdušje Luka ga je poslal po 'čevape'

Tim Hardaway Jr. je k zmagi prispeval 24 točk, Dwight Powell jih je dodal 13, Dorian Finney-Smith pa 11. Dončić je po odhodu Deandreja Jordana prevzel tudi vlogo vodilnega skakalca v moštvu, z devetimi skoki je bil namreč najuspešnejši posameznik pri Dallasu.

Edina črna pika Dončićeve odlične predstave sta bila dva zgrešena meta v zadnjih 45 sekundah, s čimer je nasprotniku ponudil možnost za preobrat.

Dobrih deset sekund pred koncem je zgrešil odločilno trojko za neulovljivo prednost svojega moštva, a je Damian Lillard na srečo zapravil hiter protinapad in zmaga je ostala doma.

Dončić je sicer maloprej ključno pripomogel h končnemu uspehu Dallasa, ko je pri izenačenju na 99:99 zadel zahtevno polaganje in izsilil še osebno napako, nato pa izza črte za proste mete prednost povišal na tri točke.

"Imeli smo malo srečo. Maxi (Kleber, op. a.) je odigral dobro v obrambi. Tista dva meta bi morala skozi obroč. Jezen sem zaradi tega, vendar sem vesel, da smo uspeli zmagati," je po tekmi dejal slovenski košakar.

NORA STATISTIKA

Dončić je v ligi NBA doslej zadel 11 od 16 metov, s katerimi je njegova ekipa v zadnjih dveh minutah srečanja izenačila ali povedla. 

Mnenje strokovnjaka "Dončića ne bi zamenjal niti za Jamesa, Davisa, Hardna, Curryja"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.