Neponovljiv dosežek: V pol leta bo nastopila na dveh OI

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Burghardtova še na druge olimpijske igre v šestih mesecih.
Oglej si celoten članek

Nemki Alexandri Burghardt bo očitno uspel svojevrsten dosežek. Kot poroča agencija dpa, bo atletinja šest mesecev po nastopu na letnih olimpijskih igrah v Tokiu, svojo državo zastopala še na zimskih igrah v Pekingu, kjer bo tekmovala v bobu dvosedu.

Burghardtova, ki se je v Tokiu uvrstila v polfinale teka na 100 metrov, se bo v posadki predvsem zaradi svoje hitrosti, ta je pomembna pri potiskanju boba, pridružila olimpijski prvakinji iz leta 2018 Mariami Jamanka, sicer prav tako nekdanji atletinji. Pred kariero v bobu je namreč nastopala v metih diska in kladiva. Z njo je Burghardtova tekmovala že na treh tekmah svetovnega pokala, na katerih sta si tudi prislužili olimpijsko nominacijo.

SP pozimi V letu 2022 ne zamudite tega, napeto že čez dva meseca Projekcija Toliko medalj so Sloveniji napovedali v Pekingu

"Toliko let sem trenirala, da bi uresničila svoje olimpijske sanje, zdaj pa jih bom lahko živela dvakrat v pol leta. Neverjetno," je za časnik Bild am Sonntag dejala 27-letna športnica.

Gre sicer za dosežek, ki bo ob normalnem poteku olimpijskih iger neponovljiv. Poletne igre v Tokiu so namreč zaradi koronavirusa morali prestaviti za leto dni, med obema velikima tekmovanjema pa bo tako le pol leta razlike.

Foto: Profimedia Alexandra Burghardt

V preteklosti, do leta 1992 so poletne in zimske igre organizirali v istem koledarskem letu, je sicer takšen dosežek uspel kar precejšnjemu številu športnikov, že leta 1924 kar četverici - Fincema Vainu Bremerju (moderni peteroboj/vojaške patrulje*) in Antonu Collinu (kolesarstvo/smučarski tek), Latvijcu Robertsu Plumeju (kolesarstvo/smučarski tek) in Švicarju Charlesu Stoffelu (konjeništvo/bob).

 

* OPOMBA: nastop vojaških patrulj so sestavljali smučarski tek, premagovanje vzpetin s smučmi (ski mountaineering) in streljanje. Biatlon je naslednik tega športa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.