Tak načrt ima nesrečni Roglič za nadaljevanje Gira

Foto: Profimedia Primož Roglič
Slovenski kolesar napoveduje boj do zadnjih atomov moči.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič še vedno čusti posledice padca na 15. etapi dirke po Italiji, vendar ga bolečine ne bodo odvrnle od napada na zgodovinski uspeh na 102. izvedbi slovitega Gira.

Roglič je 17. od skupno 21. etap končal na 25. mestu in v skupnem seštevku povečal zaostankom za nosilcem rožnate majice Richardom Carapazom in njegovim glavnim konkurentom za zmago Vincenzom Nibalijem. Slednji ima 22 sekund prednosti pred Rogličem oziroma minuto in 54 sekund zaostanka za vodilnim Carapazom.

Slovenski klanec Roglič: Ob zvokih Golice in zastavah je vse lažje

Roglič je imel v zadnjih dneh obilico smole. Težave so se začele stopnjevati s padcem na 15. etapi, v kateri je pred tem zaradi mehanske okvare potreboval tudi menjavo kolesa.

V lovu za favoriti si je privoščil še kršitev, za kar ga je vodstvo dirke oglobilo za slabih 200 evrov. K slabšemu počutju so pripomogle tudi želodčne težave, a se stanje na srečo umirja.

Protesti Italijanov Vodstvo dirke kaznovalo Rogliča

Roglič je v prvih komentarjih nesrečnega padca ovrgel strahove, da bi lahko incident krojil nadaljevanje, zdaj pa je vendarle priznal, da še vedno čuti posledice. Kljub bolečinam ne namerava vreči puške v koruzo.

"Še vedno me boli v predelu prsnega koša, a tako kot z želodcem se stanje izboljšuje. Glede tega sem lahko optimističen," je povedal 29-letnik in priznal, da vse to vpliva na njegovo vožnjo.

"Vse po malem vpliva. Naj ostane pri tem. Zagotovo mi ni v pomoč. Nikomur ni lahko. To je velik boj za vse nas," je dodal Roglič.

Prepričan je, da je še vedno v dobrem položaju za zmago, vendar o svojih možnosti ni želel ugibati. "Bomo videli. Do konca je še veliko. Zame je najpomembnejše, da ostanem zdrav in v enem kosu," je pojasnil in obljubil: "Boril se bom bom do konca, tako da bo zabavno gledati."

Nedopustno Italijani z vsemi topovi nad Rogliča: "Kje je kolo?"

V 18. etapi zadnjo priložnost na letošnje Giru iskali sprinterji, zagotovo bodo priložnost za etapno slavo iskali ubežniki. Današnji preizkušnji bosta sledili še dve gorski etapi, v nedeljo pa zaključni kronometer v Veroni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.