Nevaren padec odnesel pričakovano medaljo

Foto: Epa Meta Hrovat veleslalom Lenzerheide
Slovenski smučarki ni uspelo upravičiti visokih pričakovanj.
Oglej si celoten članek

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat, ki se je zadnjem veleslalomu svetovnega pokala veselila tretjega mesta, je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Davosu v svoji paradni disciplini ostala brez pričakovane kolajne.

Usodna zanjo je bila prva vožnja, ki je zaradi napake ni dokončala. Smučarka je dobila močan udarec v predel goleni, vendar naj ne bi utrpela resne poškodbe, poroča Sportal. Olimpijski nastop tako za zdaj ni vprašljiv.

Natrpan urnik Pred odhodom na ZOI še na mladinsko SP

Posebej se niso izkazale niti preostale tri slovenske predstavnice. Neja Dvornik je bila 32., Žana Ciglič 45., Andreja Slokar pa je po 37. času prve vožnje v drugi odstopila.

Zlato in srebro sta šla v roke avstrijskih predstavnic Julie Schieb in Katharine Liensberger, bron pa je osvojila Finka Riikka Honkanen.

Dekleta bodo v sredo nastopile na slalomu, na katerem bodo tekmovale iste štiri slovenske tekmovalke kot danes. Fantje bodo na svoj račun prišli v četrtek, in sicer na smuku.

Veleslalom Meta Hrovat poskrbela za senzacijo!

Hrovatova je s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala v Lenzerheideju dosegla najboljšo uvrstitev v karieri. V posebnem seštevku veleslaloma je napredovala na 12. mesto, najboljša je še vedno Ana Drev na devetem. 

  Rekordu šteti dnevi Vonnova ima resno konkurenco, trdi legenda Javna graja Mazejeva ostro nad slovenskega trenerja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.