Šport > Zimski športi
3205 ogledov

Vonnova ima resno konkurenco, trdi legenda

stenmark vonn Instagram Ingemar Stenmark v družbi najbližje zasledovalke Lindsey Vonn.
Najuspešnejši alpski smučar vseh časov meni, da so njegovemu rekordu v svetovnem pokalu šteti dnevi.

Švedska legenda alpskega smučanja in nekdaj tudi veliki tekmec Bojana Križaja, Ingemar Stenmark, je ocenil, da bo Avstrijec Marcel Hirscher presegel njegov rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. Stenmark jih ima 86, Hirscher pa je v nedeljo dobil že svojo 55. tekmo, ko je v Garmisch-Partenkirchnu slavil v veleslalomu.

Marcel Hirscher Veleslalom Šport Hirscher le še za Stenmarkom

Hirscher je to sezono dosegel že deset zmag v svetovnem pokalu in postal drugi najboljši alpski smučar po številu zmag v zgodovini, saj je prehitel rojaka Hermanna Maierja, ki je zbral 54 zmag.

Osemindvajsetletnik bi lahko, če poškodbe ne bodo ustavile njegovega ritma, aritmetično v naslednjih treh, štirih sezonah s prestola izrinil tudi Stenmarka.

Ingemar Stenmark je v karieri dobil 46 veleslalomov in 40 slalomov. Zadnjo zmago je dosegel leta 1989 v ameriškem Aspnu.

"Mislim, da se bo to tudi zgodilo," je dejal danes 61-letni Stenmark v pogovoru za avstrijski dnevnik Kleine Zeitung. "Ima neverjetne živce," je dejal nekdanji kralj slaloma, ki je znan tudi po svoji redkobesednosti.

Stenmark napoveduje tudi, da bo Hirscher na bližnjih olimpijskih igrah v Pyeongchangu zmagal tako v slalomu kot veleslalomu in tako prišel do tako želenega olimpijskega zlata - edine lovorike v vitrini, ki mu še manjka.

Šved je kraljeval v tehničnih disciplinah v sedemdesetih in polovici osemdesetih let prejšnjega stoletja. Kariero je končal leta 1989 z najboljšim izkupičkom v alpskem smučanju doslej - s 86 zmagami v svetovnem pokalu, z dvema olimpijskima naslovoma in petimi naslovi svetovnega prvaka.

marcel hirscher | Avtor: Epa Epa

V ženski konkurenci med alpskimi smučarkami pa je sicer uspešnejša od Hirscherja v svetovnem pokalu Američanka Lindsey Vonn, ki je ta mesec na smuku v Cortini d'Ampezzo dosegla že 79. zmago v svetovnem pokalu. Američanka je javno večkrat poudarila, da se želi pred slovesom od belih strmin polastiti tega zgodovinskega dosežka.

Ob tem ne gre pozabiti na njeno rojakinjo Mikaelo Shiffrin, ki je pri 41 zmagah v svetovnem pokalu, čeprav bo čez dober mesec dni dopolnila šele 23 let.

Tina Maze Javna graja Šport Mazejeva ostro nad slovenskega trenerja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice