Šport > Zimski športi
131 ogledov

Hirscher le še za Stenmarkom

Žan Kranjec Adelboden veleslalom Epa
Na veleslalomu v Nemčiji znova najhitrejši Marcel Hirscher.

Na veleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu je Žan Kranjec po prvi vožnji zasedal 12. mesto. Ob zadnji meritvi časa pred ciljem je bil še deveti, a nato izgubil še nekaj stotink v primerjavi s tekmeci. V cilju je za vodilnim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem zaostal za sekundo in 46 stotink.

Za serijskim zmagovalcem se je na drugo mesto uvrstil Američan Ted Ligety (+0,63), tretji Francoz Alexis Pinturault pa si je prismučal 94 stotink zaostanka. Manj kot sekundo je zaostal le še Avstrijec Manuel Feller (+0,98), najboljšega slovenskega veleslalomista pa je tako od zmagovalnega odra, nanj se je v tej sezoni že uvrstil, ločilo le dobre pol sekunde. Kranjec je bil sicer edini Slovenec na progi, ki jo je postavil trener slovenske moške ekipe za tehnične discipline Klemen Bergant.

Drugi nastop se Kranjcu nato ni nabolje posrečil, izgubil je nekaj mest in tekmo končal na 18. mestu (+3,20). Hirscher je zanesljivo odbil vse napade in zmagal s prednostjo sekunde in 57 stoting pred rijakom Manuelom Fellerjem, ki je prvič v karieri stopil na stopničke v svetovnem pokalu. Tretji je bil Ligety (+1,69).

Hirscher je prišel do svoje 26. veleslalomske zmage, sicer desete zmage v sezoni, četrte veleslalomske in tretje zaporedne na tekmah v tej disciplini. To je njegova že 55. zmaga v svetovnem pokalu, s čimer je postal drugi najuspešnejši alpski smučar v zgodovini po Švedu Ingemarju Stenmarku, ki jih je zbral 86.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 06:56 31.januar 2018.

    Mogoče nekomu šteje število zmag v enem letu , vendar tudi če kdo preseže to številko, ne bo NIKOLI večji smučar od Stenmarka !! Sploh pa je bil Rok Petrovič najboljši slalomist vseh časov !

Sorodne novice