Šport
2456 ogledov

Ana Bucik na stopničkah, premagala je Lindsey Vonn

Ana Bucik Epa
Z atomskim slalomom si je Slovenka priborila prvo uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu.

Ana Bucik je osvojila tretje mesto na ženski alpski kombinaciji za svetovni pokal v švicarskem Lenzerheideju. To so njene premierne stopničke v svetovnem pokalu. Šestindvajsetletna Goričanka se je v finale prebila za las s 30. časom kombinacijskega superveleslaloma. V finalu je nastopila kot prva ter z daleč najhitrejšo vožnjo osvojila stopničke.

V najboljšo deseterico sta se uvrstili dve Slovenki. Uspeh Bucikove je z 10. mestom dopolnila Maruša Ferk, ki je bila 29. po prvem polčasu kombinacije. Tina Robnik je po dobrem superveleslalomu, na katerem je bila 25., odstopila v finalu, ko se ji je pripetila klasična napaka, zajela je količek.

Bucikova je bila dolgo časa na mestu vodilne. Zgolj za stotinko sekunde je prva slovensko slalomistko prehitela šele Italijanka Marta Bassino, četrta na superveleslalomu. Boljša od 26-letne Goričanke je bila tudi aktualna svetovna prvakinja v disciplini domačinka Wendy Holdener. Kako dobro se je Bucikova odrezala na slalomski progi, kaže tudi velik zaostanek Holdenerjeve, ki je bila za 93 stotinke sekunde počasnejša od Slovenke, pa je kljub temu imela Švicarka še vedno drugi najhitrejši čas finala.

Američanka Lindsey Vonn, ki je vodila po superveleslalomu, na slalomski progi ni prišla do živega najuspešnejši Slovenki in se je morala zadovoljiti s četrtim mestom.

Komentarjev 1
  • blueone 14:48 26.januar 2018.

    Bravo Ana tako se dela!