Šport > Zimski športi
2383 ogledov

"Nisem bila domača na odru, punci sta mi pomagali"

Meta Hrovat Lenzerheide Epa
Meta Hrovat je strnila vtise po tretjem mestu na veleslalomu v Lenzerheideju.

Potem, ko se je v petek na kombinaciji na najnižjo stopničko povzpela Ana Bucik, je v soboto slovenske ljubitelje smučanja razveselila Meta Hrovat. V drugi vožnji se je na postavitvi Denisa Šteharnika znašla odlično in se s 14. dvignila na tretje mesto.

To so premierne stopničke za mlado Gorenjko, ki je v letošnji sezoni že večkrat opozorila nase z dobrimi vožnjami v tehničnih disciplinah.

Meta Hrovat Lenzerheide veleslalom Veleslalom Šport Meta Hrovat poskrbela za senzacijo!

"Proga je bila kar zelo zahtevna, a že večkrat sem rekla, da mi načeloma to zelo odgovarja in tako je bilo tudi danes. Bila je težka proga, a nisem popustila, rekla sem si da pridem do konca in da se borim. Drugače je bila lepa proga," je po vzponu na stopničke dejala Hrovatova.

"S prvo vožnjo sem bila zadovoljna, a ne čisto, vedela sem da lahko gre bolje. Nad 14. mestom sem bila presenečena, saj sem imela slabši občutek. A v drugo sem si že na ogledu rekla, da bom zdaj pokazala vožnjo kot jo znam in mi je ratalo. To je en krasen znak ko prideš dol v 'zelenem'. Vedela pa sem, da so bile v vožnji še rezerve. Vesela sem bila, ko sem prevzela vodstvo, še zdaleč pa nisem mislila, da bo to dovolj za stopničke. Dokler nisem bila na tretjem mestu nisem pomislila na to, ker se mi je to zdelo noro nemogoče. Potem nisem čisto dojemala stvari, kaj se dogaja okoli mene. Šele takrat, ko so punce prišle do mene sem se začela zavedati, da sem res na tretjem mestu. Še zdaj premlevam kaj se je sploh zgodilo," je pojasnila najstnica.

Nato je še opisala občutke na stopničkah, kjer sta ji delali družbo mojstrici veleslaloma: "Nisem bila ravno domača na odru, tako da sta mi pomagali in usmerjali. Zanimiv občutek je bil, ko vidiš kako punce vse to počnejo po rutini, kako se tega učiš iz tekme v tekmo in navajaš na to. Bil je res dober občutek."

ana bucik Uspeh kariere Šport Bucikova: To vožnjo sem čakala

Glavni trener Denis Šteharnik je po novem izjemnem uspehu svojih varovank dejal: "Teren je zelo težak, dobro pa je bilo, da podlaga ni bila preveč trda, pa še vseeno je bilo težko. Proga je bila precej zavita. Včeraj smo imeli lep ekipni rezultat in na večerji smo rekli, gremo še enkrat. Da pokažemo kdo smo. V prvem teku je bilo malo preveč zadržanosti, se pravi malo preveč spoštovanja do proge oziroma celo bolj do postavitve. V drugo sem postavil progo, povedali smo, da ni nič kaj posebnega, naredili smo dve ali tri zanke, ki so jih zvozile tako kot je bilo treba. Rekli smo samo, da naj pokažejo popoln napad in punce so to upoštevale. Vrgle so se na progo in dirkale, to je tisto pravo stanje, ki ga želimo. Vseskozi smo vedeli, da so blizu, da so dobre. A za dober rezultat med 5 ali 6 je treba riskirati vse. To je danes dvema zelo dobro uspelo, Robnikovi pa še bo. Čestitke tudi Bucikovi za še ene točke v veleslalomu."

Worley Meta Hrovat Lenzerheide stopničke | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice