Šport > Zimski športi
26248 ogledov

Ostudno in nevarno početje Avstrijcev

henrik kristoffersen Epa Kristoffersen je kljub oviranju osvojil drugo mesto.
Avstrijski navijači so na podel način poskušali pomagati Marcelu Hirscherju.

V Schladmingu sta se za slalomsko zmago udarila velika rivala Marcel Hirscher in Henrik Kristoffersen. Na koncu se je zmage, 54. v karieri, s katero se je izenačil z legendarnim Hermannom Maierjem, veselil Avstrijec.

Marcel Hirscher Schladming Slalom Šport Hirscher ujel "Herminatorja"

Tekma je postregla z incidentom, ki nikakor ne sodi na tekme svetovnega pokala. Avstrijski navijači so z metanjem kep med finalno vožnjo poskušali zmotiti koncentracijo norveškega smučarja, vendar ga na srečo niso zadeli.

kristoffersen | Avtor: Twitter Twitter

"To je bilo nespoštljivo. Res grdo," se je ostrejše kritike vzdržal Kristoffersen, ki je bil po prihodu v cilj vidno razburjen. "Tudi če ne bi metali kep, Hirscherja ne bi premagal," je športno priznal.

Oglasila se je tudi najboljša smučarka na svetu Mikaela Shiffrin, ki je na Twitterju zapisala: "Vseeno mi je, kdo si, za koga navijaš in od kod prihajaš, metanje kep ali oviranje smučarjev med tem, ko smučajo, ni samo ostudno, ampak tudi nevarno."

 

hirscher kristoffersen | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 7
  • borut54 15:49 29.januar 2018.

    chedhalje vhec ljudhi je zha phobit.

  • Jožef Koprivnikar 16:30 25.januar 2018.

    Neprimerno, pa ne glede kdo je bil na stezi, so mislili koga preusmeriti, nespodobno od njih.

  • Pepe007 13:39 25.januar 2018.

    Kepe niso ravno kulturne, ampak vseeno Kristoffersen tudi brez tega ne bi imel šans. Hirscher je ded in preživel tudi padec drona na tekmi. V cilju se tudi ni pizdil kot ta jokasti Norvežan.