Šport > Zimski športi
1040 ogledov

Bucikova: To vožnjo sem čakala

ana bucik Epa
Stopničke Ane Bucik ne bi mogle priti v primernejšem trenutku.

Najboljša slovenska slalomistka, 24-letna Ana Bucik, je s tretjim mestom na kombinacijski tekmi svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju vpisala prve stopničke v karieri.

"Bila sem res srečna, predvsem zaradi te vožnje, ki sem jo letos kar čakala. Mislim pa, da mora vse ostalo še priti za mano. Zdaj sem se malo sprostila in upam, da bom lahko tako jutri, kot v nedeljo dobro tekmovala," je dejala Bucikova, ki je pred tem bila najboljša sedma lani na slalomu za Zlato lisico v Mariboru. Prve stopničke je vpisala na 61. tekmi za svetovni pokal.

Bucikova je bila po superveleslalomu šele na 30. mestu, v finalu je nato znala izkoristiti dobro startno številko. "Malo sem čutila nervoze, a sem hotela čim bolj napasti in izkoristiti številko ena. Na ogledu smo videli, da se bo proga nekoliko uničila. Na koncu sem se dobro začutila in v spodnjem delu veliko tvegala. Mislim, da mi je uspela zelo dobra vožnja. Na koncu je bilo kar nervozno, sploh zaradi tiste stotinke, za katero me je Marta prehitela. Vedela sem, da bo šlo na tesno, saj pri Lindsey nikoli ne veš, kaj bi pričakoval. Zna prikazati zelo dobro vožnjo, včasih pa dela napake. Nervozno je bilo spremljati to v cilju, na koncu pa je bilo lepo."

Glavni trener slovenske vrste Denis Šteharnik je ob tem dodal: "Mislim, da je to velika spodbuda za celo ekipo, trenerje, serviserje, fizioterapevte. Smo že kar malo utrujeni, veliko delamo in treniramo, to je zdaj prišlo pravi čas. Zdaj še stisnemo, potem sledi majhna pavza, 4. februarja pa gremo na olimpijske igre," je povedal.

Ana Bucik Tretje mesto! Šport Ana Bucik na stopničkah, premagala je Lindsey Vonn
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice