Šport > Zimski športi
337 ogledov

Drama ob koncu tekme

ana bucik levi Epa
Slalom v Švici se je zapletel ob zadnjem nastopu.

Švicarski Lenzerheide je v minulih dveh dneh postregel z dvema slovenskima uvrstitvama na zmagovalni oder tekem za svetovni pokal. Meta Hrovat je bila tretja na sobotnem veleslalomu, dan prej pa je enako uvrstitev v kombinaciji zasedla Ana Bucik. Primorka, ki ji v tej sezoni na slalomih ni šlo vse po načrtih, je tudi na tokratnem slalomu v prvi vožnji pokazala, da se vzpenja v formi. S številko 19 je v cilj prišla z desetim časom, kasneje pa jo je prehitela le še ena tekmica.

Tudi tokrat je bila v prvi vožnji daleč pred vsemi Američanka Mikaela Shiffrin. Ta je za 65 stotink ugnala domačinko Wendy Holdener, manj kot sekundo pa sta zaostali le še tretja Švedinja Frida Hansdotter (+0,83) in četrta Švicarka Melanie Meillard (+0,88). Bucikova je zaostala za 2,56 sekunde, zaostanek Maruše Ferk pa je znašal 4,12 sekunde, kar je zadoščalo za 25. mesto. Klara Livk je odstopila, Hrovatova pa je zabeležila 46. čas (+11,19).

V drugi vožnji je Bucikova storila veliko napako in z velikim zaostankom prišla v cilj, Ferkova pa je napredovala na 20. mesto. Vse je nato kazalo še na eno prepričljivo zmago Shiffrinove, ki pa je ob koncu proge zgrešila vrata in ostala brez uvrstitve. Slavila je Slovakinja Petra Vlhova, ki je bila za desetinko hitrejša od Hansdotterjeve in 52 stotink od Holdenerjeve. Zaradi prevelikega zaostanka sta tako Shiffrinova kot Bucikova ostali brez točk.

Američanka kljub ponesrečenemu slalomu še naprej z velikansko zalogo 780 točk vodi v seštevku discipline, h kateri se prištevata tudi paralelna slaloma. Prva zasledovalka Vlhova (545) ima na drugem mestu 235 točk manj ter pičle možnosti, da Shiffrinovi vzame slalomski globus, ki bi ga lahko Američanka potrdila že danes, če se je ne bi pripetila napaka.

Shiffrinova z izkupičkom 1513 točk vodi tudi v skupnem seštevku. Holdenerjeva na drugem mestu zaostaja velikanskih 751 točk, tako da je boj za veliki kristalni globus že skorajda odločen.

Alpske smučarke v torek čaka še mestna paralelna tekma v Stockholmu ter pred zimskimi olimpijskimi igrami smuka, klasični in sprinterski v dveh vožnjah, 3. in 4. februarja v Garmisch-Partenkirchnu.

Shiffrinova bo te tri tekme izpustila ter se skušala čim bolj pripraviti na olimpijske igre, kjer bo prva favoritka za zmagi v veleslalomu in slalomu.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice