Neverjetno, kako veliko je v tako malo časa postoril Dončić

Foto: Print Screen luka dončić
Pred uvodno tekmo preostanka rednega dela NBA sezone imajo navijači Dallasa veliko razlogov za optimizem.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks se bodo za uvod v preostanek sezone 2019/2020 pomerili s Houston Rockets. V okviru priprav na teksaški derbi so Luka Dončić in soigralci odigrali tri pripravljalne tekme v flioridskem mehurčku ter zabeležili dve zmagi in poraz.

Glavni akter Dallasa je bil kakopak slovenski košarkar, ki v Orlandu dokazuje, da se po dolgem premoru zaradi koronavirusa počasi vrača v svojo najboljšo formo.

Dončić je na vseh treh tekmah vpisal lepo statistiko, pri tem pa najbolj bode v oči, kako malo minut je potreboval za doseganje zavidljivh številk.

Še več drame Pa saj to ni res! Pobiralec žog z metlo "nad" Dončića

Njegovo povprečje na treh dosedanjih tekmah je bilo 19 točk, 7,7 skoka in 6,7 podaje, kar mu je uspelo v samo 22 minutah igralnega časa! V nadaljevanju naj bi na parketu v povprečju prebil 10 do 15 minut več kot med pripravami, kar se bo zagotovo poznalo tudi na statistiki. 

Foto: Twitter luka dončić Dončić se je v letošnji sezoni nekaj časa spogledoval s povprečjem trojnega dvojčka, pred premorom pa je beležil 28,7 točke, 9,3 skoka in 8,7 podaje.

S temi številkami je legitimen kandidat za naziv najkoristnejšega igralca lige (MVP), po nekaterih navedbah pa bi se lahko vmešal tudi v boj za košarkarja z največjim napredkom (ang: most improved player).

Preostanek rednega dela ne bo vplival na razdelitev individualnih nagrad za letošnjo sezono, tako da bo o priznanjih odločalo to, kar so košarkarji prikazali pred selitvijo v Orlando oziroma pred prekinitvijo zaradi koronavirusa.

Težko bo Ker bo Dončić "izvisel", Carlisle lobira na drugi fronti

Statistika Luke Dončića v Orlandu

LUKA DONČIĆ Minute Točke Skoki Podaje
vs. Los Angeles Lakers 16 14 5 5
vs. Indiana Pacers 24 20 11 9
vs. Philadelphia 76ers 26 23 7 6

Za las To je ob skorajšnjem obglavljenju Dončića dejal zvezdnik Dallasa

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.