Neverjetno, kako želi Joshua pomagati Furyju do zmage nad Wilderjem

Foto: Epa
Foto: Epa
Joshua želi biti sparing-partner Furyju za dvoboj z Wilderjem.
Oglej si celoten članek

Britanski boksarski zvezdnik Anthony Joshua se je ponudil rojaku Tysonu Furyju, da bo njegov partner za trening v pripravah na revanšo z ameriškim prvakom težke kategorije WBC, Deontayem Wilderjem. Joshua, ki si je minuli vikend po zmagi nad Andyjem Ruizom povrnil šampionske pasove WBA, IBF in WBO, se že nekaj časa trudi v ring zvabiti Wilderja. Tridesetletni Joshua meni, da bi imel boljše možnosti, da se pomeri s Furyjem kot z Wilderjem.

Znana oba kandidata Wilder hudo razočaran nad Joshuo, ta razkril datum svoje naslednje borbe

Furyja 22. februarja čaka dvoboj z Wilderjem. Fury in Wilder sta decembra lani v Los Angelesu uprizorila epski dvoboj, ko je Fury v 12. rundi vstal in si prislužil neodločen izid, kar pa je pomenilo, da je šampionski pas ostal v lasti Wilderja.

Foto: Profimedia Tyson Fury in Deontay Wilder

Romski kralj, kot kličejo Furyja, je bil sicer po dvoboju prepričan, da so ga sodniki oškodovali in da je on tisti, ki je prevladoval v 12 rundah, čeprav ga je Wilder dvakrat podrl na tla.

Joshua je za Sky Sports dejal, da ima po njegovem Fury možnosti za zmago: "Resnično menim, da bo Wilderja naslednjič premagal. Mislim, da bi Fury prej sprejel dvoboj z mano kot Wilder, zato si želim, da bi zmagal on. Predstavljajte si, kakšen dvoboj na britanskih tleh bi to bil."

Sprememba Fury pred revanšo povlekel radikalno potezo

Z namenom, da bi rojaku pomagal do zmage in zatem prišel do boja za šampionski pas, je Joshua dodal: "Če me Tyson potrebuje, sem pripravljen biti njegov sparing-partner in mu pomagati pri pripravi na dvoboj z Wilderjem."

Joshua si želi izzvati prvaka WBC, z zmago bi postal prvi nesporen prvak v težki kategoriji po Lennoxu Lewisu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.