Šport
802 ogledov

Wilder hudo razočaran nad Joshuo, ta razkril datum svoje naslednje borbe

Joshua Ruiz Epa
Ameriški boksar Deontay Wilder ni bil navdušen nad Britančevo zmago proti Ruizu.

Svetovni boksarski prvak v supertežki kategoriji po verziji WBC Deontay Wilder ni bil niti najmanj impresioniran nad zmago Anthonyja Joshue proti Andyju Ruizu, s katero si je Britanec ponovno prilastil pasove svetovnega prvaka po verziji WBA, WBO, IBF in IBO.

Joshua Ruiz Video Šport Joshua razbil Ruiza in si povrnil naslove

Američan je mnenja, da je Joshua preveč taktiziral, kar pa naj ne bi bilo niti presenetljivo, saj ga je za spopad pomagal pripraviti tudi legendarni Vladimir Kličko, ki je slovel po tem tipu borbe.

Tyson Fury in Deontay Wilder | Avtor: Profimedia Profimedia

"Napravil je, kar je moral, da zmaga. Cel dvoboj je bežal naokoli po ringu. Imel je Klička v svojem štabu v pripravi za borbo in boril se je kot Kličko. To je vse, kar je napravil," je dvoboj ocenil Wilder, kateremu ni bil všeč način, na katerega je njegov veliki rival prišel do kar štirih pasov svetovnega prvaka.

Deontay Wilder Prvak Šport Wilder z knockoutom dosegel legendarnega Alija

"Pa človek, moraš si želeti dominirati proti nasprotnikom. Morda sem preoster za to ero, mogoče si celoten svet želi gledati lepo sra**e, toda moja mentaliteta je drugačna, kot pri drugih borcih. Ko razmišljam o sebi kot prvaku, si želim iti v ring in razbiti nasprotnika. Nikoli ne bi vstopil v ring, potem ko sem prejšnjič izgubil od tega nasprotnika, ter začel plesati, ga objemati, uporabljati direkt od daleč ter ga še malo objemati. Želel bi vstopiti v ring in pokazati vsem, da sem najboljši ter da mi nihče ni blizu. Še posebej zdaj, ko vemo, kakšno obdobje vlada v supertežki kategoriji. Obdobje, ko je treba pokazati, kdo je najboljši," je izjavil Wilder za The Athletic.

 

Dva kandidata za borbo z Joshuo

 

Joshua pa se ni kaj pretirano sekiral zaradi Wilderjevih komentarjev, temveč je takoj po dvoboju z Ruizom že objavil termin, ko bo v ringu poizkusil obraniti vse svoje naslove svetovnega prvaka.

anthony joshua andy ruiz Med dvobojem Šport Oče razkriva trpljenje Ruiza: "Ne vem, kaj se dogaja ..."

Novi-stari svetovni prvak je naznanil, da se v ring vrača marca, ko bo moral braniti svoje številne pasove. Glede na to, da je aktualni prvak po verziji WBO, bo moral naslove braniti pred Ukrajincem Oleksandrom Usykom, medtem ko bi ga po verziji IBF lahko izzval tudi Bolgar Kubrat Pulev.

Ukrajinec je sicer nekdanji amaterski svetovni in olimpijski prvak težke kategorije. V profesionalni kategoriji je zaenkrat še neporažen, saj je dobil vseh svojih 17 dvobojev, od tega 13 z knock outom. V supertežko kategorijo je vstopil šele v letu 2019, pred tem pa je bil nesporni prvak v težki kategoriji, kjer je združil vse štiri največje pasove svetovnega prvaka. Njegov vzdevek je "Mačka".

38-letni Bolgar Kubrat Pulev pa za razliko od Usyka ima v svoji profesionalni karieri ob 27 zmagah (14 z knock outom) tudi 1 poraz, saj ga je premagal Vladimir Kličko. Njegov vzdevek je "Kobra".

"Moje delo se nadaljuje. Okoli marca moram braniti svoje lovorike, tako da sem že osredotočen na naslednji dvoboj. Kdorkoli lahko zmaga, toda jaz sem pripravljen. Trenutno ima WBC prvak Deontay Wilder svoj dvoboj s Tysonom Furyjem, tako da veliko sreče obema, to bo še ena zanimiva borba. Medtem pa bom jaz imel na razporedu svoje obvezne dvoboje, katere moram opraviti, da ne predam svojih naslovov. Naporno sem delal za njih, tako da se jih ne želim zlahka odreči," je za Sky Sports svoj naslednji dvoboj pokomentiral Joshua.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.