Šport
6409 ogledov

Svetovni prvak pretental Joshuo in javnost, vsi so obnemeli

andy ruiz Profimedia
Aktualni svetovni prvak Andy Ruiz je na uradnem tehtanju pred povratnim obračunom z Anthonyjem Joshuo postregel z velikim presenečenjem.

Nocoj se bosta v glavnem mestu Savdske Arabije za naslov svetovnega prvaka boksarske težke kategorije po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO pomerila aktualni svetovni prvak Andy Ruiz in Anthony Joshua.

Gre za povratni dvoboj po junijskem v New Yorku, kjer se je zmage s tehničnim nokavtom v sedmi rundi veselil Ruiz in se s tem polastil tudi vseh šampionskih pasov. Za Joshuo je bil poraz v velikem jabolku sploh prvi v karieri.

Boksarja sta v petek v Riadu opravila z zadnjim uradnim tehtanjem, kjer se je izkazalo, da je branilec naslov uspešno pretental tako svojega nasprotnika kot svetovno boksarsko javnost. Ruiz, ki v višino meri 183 cm, pred povratnim obračunom tehta kar 128,6 kilograma oziroma skoraj sedem kilogramov več kot ob njunem dvoboju New Yorku. 

Podatek je zelo presenetljiv, saj naj bi se Mehičan po namigovanjih iz njegovega tabora v zadnjih mesecih znebil kar nekaj odvečnih kilogramov. To so nakazovale tudi fotografije na družbenih omrežjih, a je šlo očitno pri vsem skupaj le za spretno manipulacijo. 

dejan zavec Pred spektaklom Šport Zavec: "Pred nami je dvoboj negotovosti."

Joshua (198 cm)  je v primerjavi z njunim prvim dvobojem izgubil pet kg, po novem jih ima 107. To pomeni, da je med obema boksarjema več kot 20 kilogramov razlike, vprašanje pa je, komu bo to bolj odgovarjalo.

"Zjutraj sem bil enako težak kot v New Yorku," se je o prvem odzivu na tehtanje pošalil Ruiz. "Na tehtnico sem stopil šele ob 17h, takrat sem že pojedel zajtrk, kosilo in večerjo. Med tehtanjem sem nosil tudi moj sombrero in hlače, zato sem bil tako težak," je povedal in dodal, da je z nihanjem teže poskrbel tudi za psihološko igro, s katero želi zmesti svojega nasprotnika.

Komentiral je tudi izgubo Britančeve teže. "Ne vem, ali je to dobro ali ne. Bomo videli, če bo imel še vedno tako močan udarec. Morda to ni bilo najbolje, zato sem se jaz odločil, da bom še malce težji," je pojasnil.

"Joshua je bolj osredotočen, manj govori. Ne vem, kako se počuti. Verjetno meni, da je pripravljen, a vsak ima načrt, dokler ne prejme udarca. Boksarji morajo delovati samozavestno. Bomo videli," je sklenil svetovni prvak.

ruiz joshua | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Janez_53 12:01 07.december 2019.

    Avtor članka Ž.J., moram te razočarati! Nisem obnemel, še zmeraj govorim. Pa moja žena, pa soseda, pa vsi prijatelji, ki sem jih danes srečal! Bombastičen naslov za eno usrano tehtanje!