Šport
2436 ogledov

Oče razkriva trpljenje Ruiza: "Ne vem, kaj se dogaja ..."

anthony joshua andy ruiz Profimedia
Oče nekdanjega svetovnega prvaka je razkril podrobnosti "najslabše priprave" na povratni obračun z Anythonyjem Joshuo.

Andy Ruiz je že ob prvem poskusu obrambe naslova svetovnega prvaka težke kategorije po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO klonil proti izzivalcu Anthonyju Joshui ter mu tako vrnil šampionske pasove, katere mu je pred šestimi meseci odvzel v New Yorku.

Joshua Ruiz Video Šport Joshua razbil Ruiza in si povrnil naslove

Britanec se je okornega Ruiza, ta je v primerjavi s prvim dvobojem pridobil kar sedem kilogramov, lotil zelo taktično, saj je skozi celoten dvoboj, ki ga je dobil s soglasno odločitvijo, poplesaval po ringu in se izogibal neposrednemu obračunavanju. Z levim direktom je osvajal rundo in za rundo ter Mehičana vseskozi držal na varni razdalji.

Poraženec, ki je napovedoval obrambo naslov , se je po porazu opravičil očetu, trenerju in navijačem. "Z očetom sva se pogovarjala o tem. Moral bi ga poslušati," je v luči neustrezne priprave povedal Ruiz. "Ne bi smel pridobiti toliko kilogramov. Del priprav sem oddelal kar sam. Manny (Robles, trener, op. a.), oprosti. Oče, oprosti. Moral bi vaju poslušati," je dejal poraženi 30-letnik.

andy ruiz Šok Šport Svetovni prvak pretental Joshuo in javnost, vsi so obnemeli

Po junijski zmagi v New Yorku se mu je življenje obrnilo na glavo. Podlegel je slavi, zapravljal trdo prisluženi denar in se predajal užitkom. V ekipi so ga svarili pred posledicami takšnega početja, vendar je opozorila preslišal.

"Andy je mislil, da bo do dvoboja shujšal. Povedal sem mu, da se takšen ne bo mogel boriti. Prehitro bo postal utrujen in ne bo se mogel premikati. Moral bi shujšati," je povedal oče Andy Ruiz starejši.

"Imel je 128 kg, če upoštevate še vse, kar je pojedel pred dvobojem, lahko temu dodate še tri ali štiri. Nobenih možnosti ni imel, da se izide v njegov prid. Dobil je pomembno lekcijo. Vse borbe v karieri je odboksal težak od 111,5 do 116,5 kg. Na prvem dvoboju z Joshuo je imel 121 kilogramov, ker nismo imeli dovolj časa, da bi shujšal," je razkril boksarjev oče.

anthony joshua andy ruiz | Avtor: Profimedia Profimedia

"Anthony je vse naredil prav, Andy pač ne. Pridobil je toliko kilogramov, da ni mogel ujeti nasprotnika. Roke so bile utrujene, ni mogel udarjati. 'Ne morem, ne morem', nam je odgovarjal, ko smo ga spodbujali, naj udarja. Ves čas samo direkt v telo ali desno roko. Kombinacij ni bilo, to ga je frustriralo. 'Ne vem, kaj se dogaja z menoj. Moje roke,' je govoril. Poskušali smo mu pomagati. Kasneje je priznal, da bi nas moral poslušati."

andy ruiz | Avtor: Profimedia Profimedia

Ruiz je od zmage v New Yorku živel zelo razkošno, kar ga je na koncu tudi pogubilo. "Enostavno nas ni več poslušal. Slava mu je stopila v glavo. Vozil se je s svojim Rolls Royceom, se družil s prijatelji, organiziral zabave. Niti en dan ni hotel ostati doma. To so bile najslabše priprave doslej."

"Zapravljal je denar. Kupil si je lepo hišo, nato je kupil še eno. Zdaj bova denar zapravljala skupaj. Pametno ga bova vložila. Kar zadeva boks, je bila to za nas dobra promocija. Andy se bo vrnil. Če se ne bomo mogli dogovoriti za povratni obračun z Joshuo, se bomo pogovarjali z Deontayjem Wilderjem ali kom drugim. Če bo treniral tako kot prej, bo spet odličen," je sklenil Ruiz starejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.