Šport
2480 ogledov

Nova smrt v ringu: po brutalnem udarcu preminil veliki boksarski talent

Dwight Ritchie twitter
Mladi Avstralec je v soboto prejel hud udarec v telo, se še odpravil do svojega kota ter se tam zrušil po tleh. Ni mu bilo več pomoči...

Boksarski svet je pretresen po izgubi mladega 27-letnega izredno talentiranega avstralskega boksarja Dwighta Ritchieja.

Ritchie je bil borec v supervelterski kategoriji in je imel v soboto sparing trening z Michaelom Zerafom, kar se je na koncu izkazalo kot usodno. Ritchie je namreč prejel udarec v telo, se odpravil v svoj kot, kjer pa se je nezavesten zrušil. Oživljanje pa je bilo neuspešno. Ritchie se je sicer pripravljal na svojo borbo, ki bi morala biti na sporedu v začetku decembra.

"V šoku ter z veliko žalostjo objavlam, da je pretepaški kavboj Dwight Ritchie preminil, medtem ko je počel, to kar je imel najraje. Kot njegovemu promotorju in prijatelju mi je zelo težko sprejeti to žalostno novico. Boksarska skupnost si bo za vedno zapomnila Dwighta kot enega največjih avstralskih talentov ter boksarja, čigar stil je perfektno predstavljal njegov način življenja. Počivaj v miru, večno te bomo pogrešali," je zapisal njegov promotor Jake Ellis.

Ritchie je imel v svoji prehitro končani karieri 19 zmag ter 2 poraza, v svet boksa pa se je zapisal pod vzdevkom "The Fighting Cowboy". Kot otrok je dobil eno največjih borb na svetu, saj je kar dvakrat premagal raka, a je na koncu žalostno preminil prav med ukvarjanjem s svojo veliko ljubeznijo - boksom.

Komentarjev 1
  • Kmodri 20:38 09.november 2019.

    To ni šport, to je gladiatorstvo.

Sorodne novice