Šport
5863 ogledov

Po tem brutalnem nokavtu se boksar bori za življenje, nasprotnik skrušen

Conwell : Day Profimedia
Zdravniki se borijo za življenje boksarja Patricka Daya, ki je po borbi s Charlesom Conwellom padel v nezavest.

Ameriški boksar Charles Conwell je napisal ganljivo sporočilu svojemu športnemu kolegu Patricku Dayu, ki se bori za življenje, potem ko je pristal v komi zaradi udarcev, ki jih je utrpel v njunem medsebojnem spopadu, ko je Conwell v Chicagu premagal Daya v borbi težke kategorije.

Conwell je bil boljši tekom celotnega dvoboja, saj ga je s svojim silovitim krošejem na pod spravil že v četrti in osmi rundi, v deseti pa je dokončal dvoboj, ko je Day nepremično obležal na tleh.

Zdravniška služba je takoj priskočila na pomoč nesrečnemu borcu, uporabljena je bila tudi kisikova maska, Daya pa so nato nemudoma na nosilih odnesli iz arene ter ga prepeljali v tamkajšnjo bolnišnico.

Tekom vožnje naj bi zaradi poškodb glave doživel tudi več napadov, po prihodu pa je bil takoj podvržen operaciji možganov. Po operaciji je ostal v komi.

Conwell : Day | Avtor: Profimedia Profimedia

Celotna situacija je zelo prizadela njegovega nasprotnika, ki se je oglasil preko svojega Twitter profila: "To je zadnjič, da govorim o tem, ker je občutljiva tema. Ne zgolj za njegovo družino in prijatelje, temveč tudi zame in za ta šport."

"Nikoli nisem imel namena, da bi se to zgodilo. Vse kar sem si kdaj želel, je bilo zmagati. Če bi lahko zavrtel čas nazaj, bi ga. Nihče si ne zasluži, da se mu to pripeti. V glavi si ves čas vrtim borbo ter razmišljam, kako bi bilo, če se ti to ne bi nikoli zgodilo, ter zakaj se je to zgodilo."

"Ne morem nehati razmišljati o tem. Tolikokrat sem molil za tebe, tolikokrat sem jokal, ker si ne morem niti zamisliti, kako bi se moja družina in prijatelji počutili."

"Vidim te, kamorkoli grem, in o tebi slišim samo najlepše stvari. Razmišljam, da zapustim boks, toda ne vem, če je to tisto, kar bi si ti želel. Vem, da si v srcu borec, zato sem se odločil, da tega ne napravim, temveč da se borim in osvojim naslov svetovnega prvaka, ker je to tisto, kar si si ti želel, in je to, kar si sam želim. Od zdaj naprej si moja največja motivacija in dal bom vse od sebe vsakič, ko zakorakam v ring," je svojemu nesrečnemu kolegu sporočil ameriški boksar.

Komentarjev 1
  • Lavdan 08:20 16.oktober 2019.

    Kdo temu pobijanju sploh lahko reče šport.