Šport
3261 ogledov

Neverjetna preobrazba debelušnega svetovnega prvaka

Joshua : Ruiz
Svetovni prvak težke kategorije po verzijah WBO, IBF, WBA in IBO bo poskušal čez nekaj tednov dokazati, da njegova zmaga nad Anthonyjem Joshuo ni bila zgolj naključje.

Ameriški boksarski šampion mehiških korenin Andy Ruiz Jr. je pred štirimi meseci v New Yorku šokiral dotlej neporaženega svetovnega prvaka Anthonyja Joshua in poskrbel za enega največjih presenečenj v vseh boksarski zgodovini.

Britanec, ki je pred spektaklom veljal za nespornega favorita, kar so potrjevale tudi stavne kvote, je utrpel sploh prvi poraz v 23 profesionalnih obračunih, šokanten razplet  pa je ga je stal kar štirih pasov.

Joshua : Ruiz | Avtor: Profimedia Profimedia

Ruizu se pred dvobojem s, vsaj na papirju, fizično superiornejšim nasprotnikom ni pripisovalo realnih možnosti za zmago, saj je kar deset centimetrov nižji od Britanca, imel pa je tudi devet kilogramov več.

Zaradi debelušne postave je bil vseskozi tarča posmeha, a je v New Yorku, kjer je Joshuo kar štirikrat spravil na tla, dokazal, da mu odvečna teža ne povzroča nobenih težav.

Joshua : Ruiz | Avtor: Profimedia Profimedia

Joshua se je kmalu po porazu odlolil aktivirati klavzulo v pogodobi, po kateri ima pravico do povratnega obračuna. Boksarja se bosta znova spopadla 7. decembra v Savdski Arabiji, kjer pa bo britanskega šampiona pričakal precej drugačen Ruiz, kot ga je imel priložnost spoznati v velikem jabolku.

Svetovni prvak je v zadnjih mesecih odvrgel kar nekaj odvečnih kilogramov in se, kot kaže, dokončno otresel nehvaležnega vzdevka "mali debeli fant". Transformacija je več kot očitna.

andy ruiz | Avtor: Instagram Instagram

Ruiz je prepričan, da je našel pravo ravnotežje med telesno težio in mišično maso. Zaveda se, da je pred njim težak dvoboj, vendar verjame, da bo Joshui prizadejal še drugi zaporedni poraz-

"Vem, da me bo Anthony Joshua napadel z vsem, kar premore. Dobro se bo pripravil na dvoboj, a tudi jaz se bom. Lačen sem nove zmage. Ljudje mi očitajo, da ne treniram dovolj in da povratnega dvoboja nisem vzel dovolj resno Imam štiri pasove in to prinaša odgovornost."

"Potrudil sem bom po najboljših mečih. Ubranil bom pasove in jih prinesel nazaj v Mehiko. Še enkrat bom spisal zgodovino. Zmagal bom na enak način kot 1. junija in utišal vse dvomljivce. Sem v boljšem fizičnem stanju, lažji, hitrejši in močnejši. Spoštujem Joshuo, a v ringu ni prostora za prijateljstva. To bo težak dvoboj, a nič ni lahko v življenju. Pripravljeni bomo na vse," je napovedal svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice