Neverjetno, kam želijo Čeferin in Uefa preseliti finale Lige prvakov

Foto: Epa
Foto: Epa
Glavni motiv Uefe je seveda denar ter zaslužek.
Oglej si celoten članek

Finale Lige prvakov, najelitnejšega evropskega nogometnega klubskega tekmovanja, izven Evrope? Prav mogoče. Aleksander Čeferin in ostali člani vodstva Uefe namreč razmišljajo, da bi se veliki finale prestavil v New Jersey.

Po poročanju The Morning Consulta naj bi bila pregovarjanja šele v začetni fazi, a Uefa naj bi se močno nagibala k ideji, da se načrt uresniči in se veliki finale leta 2024 resnično odigra na drugi strani Atlantika.

To bi bilo seveda prvič v zgodovini, da se katera izmed tekem Lige prvakov igra na drugi strani Atlantika, toda glede na to, da je cilj Uefe širiti meja ter da so se nekatere lige že odločile za podobne poteze, je kot kaže zgodovinsko finale izven Evrope le še vprašanje časa.

Po načrtu naj bi se finale leta 2024 igralo v New Jerseyu na stadionu MetLife, domu NFL ekip New York Jets in New York Giants. Stadion sprejme 82.550 gledalcev ter se nahaja 13 kilometrov oddaljen od New Yorka.

Uefo pri tem načrtu podpirajo tudi številni poslovni partnerji, katerim je tako kot organizaciji glavni cilj selitve zaslužek, saj ameriški trg ponuja vojsko novih navijačev ter potencialnih strank in vlagataljev. Lep primer podobnega poslovanja so gostovanja evropskih ekip pred začetkom sezone.

"Nepravično!" Erdogan popljuval Čeferinovo Uefo

Brez sramu Platini od Uefe zahteva več kot 7 milijonov za svoje plače

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.