Šport > Nogomet
6341 ogledov

Neverjetno, kam želijo Čeferin in Uefa preseliti finale Lige prvakov

aleksander čeferin Epa
Glavni motiv Uefe je seveda denar ter zaslužek.

Finale Lige prvakov, najelitnejšega evropskega nogometnega klubskega tekmovanja, izven Evrope? Prav mogoče. Aleksander Čeferin in ostali člani vodstva Uefe namreč razmišljajo, da bi se veliki finale prestavil v New Jersey.

Po poročanju The Morning Consulta naj bi bila pregovarjanja šele v začetni fazi, a Uefa naj bi se močno nagibala k ideji, da se načrt uresniči in se veliki finale leta 2024 resnično odigra na drugi strani Atlantika.

To bi bilo seveda prvič v zgodovini, da se katera izmed tekem Lige prvakov igra na drugi strani Atlantika, toda glede na to, da je cilj Uefe širiti meja ter da so se nekatere lige že odločile za podobne poteze, je kot kaže zgodovinsko finale izven Evrope le še vprašanje časa.

Po načrtu naj bi se finale leta 2024 igralo v New Jerseyu na stadionu MetLife, domu NFL ekip New York Jets in New York Giants. Stadion sprejme 82.550 gledalcev ter se nahaja 13 kilometrov oddaljen od New Yorka.

Uefo pri tem načrtu podpirajo tudi številni poslovni partnerji, katerim je tako kot organizaciji glavni cilj selitve zaslužek, saj ameriški trg ponuja vojsko novih navijačev ter potencialnih strank in vlagataljev. Lep primer podobnega poslovanja so gostovanja evropskih ekip pred začetkom sezone.

Recep Tayyip Erdogan "Nepravično!" Šport Erdogan popljuval Čeferinovo Uefo michel platini Brez sramu Šport Platini od Uefe zahteva več kot 7 milijonov za svoje plače
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.