Šport > Nogomet
223 ogledov

Platini od Uefe zahteva več kot 7 milijonov za svoje plače

michel platini EPA
Nekdaj eden največjih nogometnih zvezdnikov v boju z Uefo.

Nekdanji predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini po poročanju francoske tiskovne agencije AFP od Uefe zahteva visoko vsoto denarja. Platiniju je sicer v začetku oktobra potekla štiriletna prepoved delovanja zaradi etičnih prekrškov.

Po poročanju AFP-ja Platini z odvetniki zahteva povračilo plač, stroškov sojenja in neplačanih bonusov, ki so mu pripadali po pogodbi. Francoz naj bi od Uefe zahteval okrog 7,2 milijona evrov, kar Platini za AFP ni potrdil.

Šlo naj bi za okoli 5,5 milijona evrov v plačah za nazaj, ostalo naj bi predstavljali bonusi in sodni stroški, še poroča agencija. "S pomočjo mojih odvetnikov terjam, kar mi pripada po pogodbi," je dejal 64-letni Platini.

Nekdanji kapetan francoske nogometne reprezentance in pozneje selektor galskih petelinov je postal eden najbolj uglednih delavcev v nogometu, ko je bil leta 2007 izvoljen za predsednika Uefe. Dobitnik treh zlatih žog je bil na dobri poti, da postane tudi naslednik Seppa Blatterja na čelu Mednarodne nogometne zveze (Fifa), a se mu je le nekaj mesecev pred tem nogometni svet sesul v prah.

Liverpool - Manchester City
nedelja, 10.11.2019 ob 17:25 na Sport Klubu1

Platini, ki ga je na predsedniškem mestu Uefe po vseh aferah zamenjal Slovenec Aleksander Čeferin, je kazen prepovedi delovanja v nogometu prejel leta 2015, ko mu je etična komisija Fife izrekla šestletni suspenz, pozneje pa ga je skrajšala na štiri leta. Razlog za kazen je doslej nerazjasnjeno plačilo dveh milijonov švicarskih frankov leta 2011, ki so mu jih izplačali pri Fifi. Odstavljena Blatter in Platini trdita, da je šlo za zakasnelo plačilo za svetovanje, ki ga je Platini za Fifo opravil med letoma 1998 in 2002.

Platini je nekdaj dni pred potekom štiriletnega suspenza napovedal, da se bo vrnil k nogometu in se na vso moč boril, da si opere ime.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice