"Ni grenkega priokusa."

Foto: Anže Petkovšek Poleti v Planici
Glavni trener zadovoljen s prvimi nastopi, na moštveni tekmi so realne stopničke.
Oglej si celoten članek

Prvi dan planiških poletov je postregel s četrtim mestom Timija Zajca, Domen Prevc je bil peti, Peter Prevc deseti, do točk pa sta prišla tudi Anže Semenič kot 20. in Bor Pavlovčič kot 29.

Uvodno dejanje Izjemen ekipni uspeh slovenskih orlov

"Ni bilo grenkega priokusa, prvi trije so bili pač boljši. V prvi seriji jim je pomagalo tudi nižanje zaleta, dobili so nekaj dodatnih točk. Timi je imel po drugem skoku enak zaostanek za prvim kot v prvem skoku," je o uvrstitvah tik pod stopničkami dejal glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj. 

Najboljša četverica Slovencev na petkovi tekmi si je priskakala tudi nastop na sobotni moštveni preizkušnji. Na njej bodo tako slovenske barve zastopali Zajc, brata Prevc in Semenič. Vsi štirje so Sloveniji sicer prejšnji teden prileteli tudi ekipno zmago na letalnici v Vikersundu."Nastopili bomo v isti postavi, v istem vrstnem redu, nekako bomo ohranili tradicijo. Jutri bo nov dan, treba bo opraviti brezhibne polete. Vsak mora pri sebi opraviti optimalen polet, le tako se lahko tudi pride do zmage. Stopničke so realne, vendar bo bilo treba biti brez napak," je že o sobotn tekmi razmišljal Bertoncelj.

Dva državna rekorda Šlo je predaleč, dodatno delo za Grosa

"Poljaki so zelo močni, vsi štirje skačejo zelo dobro. Tudi Nemci imajo močno ekipo, tu so nevarni še Avstrijci in Norvežani, s Kobajašijem ni moč odpisati Japoncev. Bo borba," je še zaključil. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:49 22. Marec 2019.

    Seveda je ! Komentarji hrkhg.....hrrrtt.....mhhkkk...in podobni glasovi so spremljali celoten prenos iz Planice . Kdo je avtor teh neartikuliranih glasov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.