Šport > Zimski športi
460 ogledov

"Ni grenkega priokusa."

Poleti  v Planici Anže Petkovšek Timi Zajc
Glavni trener zadovoljen s prvimi nastopi, na moštveni tekmi so realne stopničke.

Prvi dan planiških poletov je postregel s četrtim mestom Timija Zajca, Domen Prevc je bil peti, Peter Prevc deseti, do točk pa sta prišla tudi Anže Semenič kot 20. in Bor Pavlovčič kot 29.

Poleti  v Planici Uvodno dejanje Šport Izjemen ekipni uspeh slovenskih orlov

"Ni bilo grenkega priokusa, prvi trije so bili pač boljši. V prvi seriji jim je pomagalo tudi nižanje zaleta, dobili so nekaj dodatnih točk. Timi je imel po drugem skoku enak zaostanek za prvim kot v prvem skoku," je o uvrstitvah tik pod stopničkami dejal glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj. 

Najboljša četverica Slovencev na petkovi tekmi si je priskakala tudi nastop na sobotni moštveni preizkušnji. Na njej bodo tako slovenske barve zastopali Zajc, brata Prevc in Semenič. Vsi štirje so Sloveniji sicer prejšnji teden prileteli tudi ekipno zmago na letalnici v Vikersundu."Nastopili bomo v isti postavi, v istem vrstnem redu, nekako bomo ohranili tradicijo. Jutri bo nov dan, treba bo opraviti brezhibne polete. Vsak mora pri sebi opraviti optimalen polet, le tako se lahko tudi pride do zmage. Stopničke so realne, vendar bo bilo treba biti brez napak," je že o sobotn tekmi razmišljal Bertoncelj.

Planica 2109 Dva državna rekorda Šport Šlo je predaleč, dodatno delo za Grosa

"Poljaki so zelo močni, vsi štirje skačejo zelo dobro. Tudi Nemci imajo močno ekipo, tu so nevarni še Avstrijci in Norvežani, s Kobajašijem ni moč odpisati Japoncev. Bo borba," je še zaključil. 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 17:49 22.marec 2019.

    Seveda je ! Komentarji hrkhg.....hrrrtt.....mhhkkk...in podobni glasovi so spremljali celoten prenos iz Planice . Kdo je avtor teh neartikuliranih glasov iz RTS ?

Sorodne novice