Šport > Zimski športi
361 ogledov

"Od začetka sem ga gledal z velikimi očmi"

Robert Kranjec EPA
Slovenski smučarski skakalec Robert Kranjec je v sredo javno naznanil, da bo končal uspešno kariero.

Robert Kranjec je v svetovnem pokalu nastopal 21 sezon in v tem času je 27-krat stal na odru za zmagovalce, največ uspehov pa je dosegel ravno na poletih in je tudi rekorder po poletih čez 200 metrov, do letošnje sezone mu je čez to znamko uspelo skočiti 206-krat, zato se ga je tudi prijel vzdevek leteči Kranjec.

"Od začetka sem ga gledal z zelo veliko očmi, ga opazoval, kaj dela in ga verjetno tudi posnemal. Bil mi je vzor v tem, kakšen pristop ima do športa. Vedno, ko je bil kakšen neuspeh, je še bolj trdo zagrizel, čeprav se včasih zdi, da se še bolj ne da, je vedno našel pot, da je dodal še kakšno minuto treninga in se spomnil kakšne nove vaje. Po drugi strani pa je s tem načinom pokazal, kako se je treba obnašati do vrhunskega športa," je o Kranjcu povedal največji slovenski skakalni šampion, 26-letni Peter Prevc, ki ima en mali kristalni globus v poletih več kot zdaj 37-letni Kranjec. Kranjec ima dva, Prevc pa tri.

Robert Kranjec Vikersund Slovo velikana Šport Tako izjemen letalec je bil Robert Kranjec

"Robija sem spoznal, a ne tako kot ostali fantje. Meni je zelo zabaven, simpatičen, rad sem v njegovi družbi. Zelo mi je všeč, da ima vedno kaj za povedati, kakšno dobro izkušnjo, prigodo, norčijo. Tudi če ga vprašaš karkoli glede skokov, ti zna veliko povedati in dati od sebe, veliko konkretnih stvari, da ti konkretne odgovore. Robija sem spremljal, odkar sem vedel za skoke. Rad sem ga gledal, vse njegove polete sem pregledal tudi preko youtuba in še zdaj, če ti da takšen človek, kot je on ali Bjoern Einar Romoeren roko, je 'vav'," pa o Kranjcu pravi 19-letni Domen Prevc, ki mu prav tako poleti zelo "ležijo", a pravi, da bo moral še dorasti, da bo lahko postal njegov naslednik.

Preverite vaše znanje o Planici na našem Instagram profilu @zurnal24, kjer smo za vas v Storyjih (zgodbah) pripravili zabaven kviz. Pravilne odgovore bomo objavili danes ob 14. uri. 

"Malo sem bil takrat v svetovnem pokalu, ko je on skakal. Gledal sem od doma, naredil je kar nekaj velikih rezultatov v svoji karieri, predvsem v poletih, bil je eden najboljših letalcev in vsako leto, ko pride Planica, je morda celo favorit za stopničke, če ne za zmago. Je res neverjeten v poletih," o letečem Kranjcu pravi 18-letni Timi Zajc, najboljši Slovenec to zimo, ki verjame, da je Kranjec vrhunsko pripravljen za Planico.

kranjec prevc Konec kariere Šport Slovo slovenskega mojstra letenja

Kranjec bo zadnji polet v Planici opravil v soboto, ko ga bodo navijači lahko po skoku še zadnjič pozdravili ob izteku skakalnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.