Šport > Zimski športi
2411 ogledov

To je po veliki zmagi povedal Domen Prevc

Domen Prevc Vikersund Epa
Letalski konec tedna v Vikersundu je zaznamoval prebujeni Domen Prevc.

Pod največjo letalnico na svetu je pretekli konec tedna dvakrat zadonela Zdravljica. V soboto je ekipna tekma okronala četo Gorazda Bertonclja, najbolj zaslužen za slavje je bil Domen Prevc. Slednji je dobro formo ohranil tudi na posamični preizkušnji v nedeljo in v boju za prvo mesto za desetinko točke premagal Ryoyuja Kobayashija, končnega zmagovalca norveške turneje.

Domen Prevc Vikersund Vikersund Šport Domen Prevc na najlepši način povabil v Planico

Domen Prevc je prišel do svoje pete zmage v svetovnem pokalu, prve po decembru 2016 in sploh prve posamične na letalnici. 

"Še en sanjski dan v mojem življenju! Ne v službi, ker jaz v tem kar delam, uživam. To ni služba," je po tekmi za STA povedal 19-letni nadarjeni letalec. 

"V finalnem skoku se mi je zalomilo takoj iz rampe. Postavil sem se v zakrčen, neuravnovešen položaj, kjer na mizi noga ni mogla narediti toliko kot v prvem skoku in posledično ni bilo toliko hitrosti v zraku, kot v prvem skoku, a sem se uspel nekako uloviti v drugem delu in izpraskati tiste metre, ki sem jih potreboval," je oba nedeljska poleta v konkurenci opisal Domen Prevc. "Da sem zmagal za desetinko, sem opazil šele, ko sem gledal rezultate. Pred tem sem samo gledal, ali bo šlo čez ali ne in ko je šlo, sem si rekel, to je to, dobro je. Za mano je res odličen vikend. Danes mi je uspela zelo v redu tekma. Presrečen sem, da grem domov iz Vikersunda z dvema zmagama," je dodal mladenič.

Nedeljska zmaga je bila 68. posamična slovenska zmaga v svetovnem pokalu. Več zmag od Domna Prevca imajo Peter Prevc (22), Primož Peterka (15), Primož Ulaga (9) in Robert Kranjec (7).

Nika Križnar Svetovni pokal Šport Dve Slovenki med šesterico najboljšh

Glavni trener Gorazd Bertoncelj je bil zadovoljen s predstavo celotne reprezentance: "Izjemna zmaga Domna Prevca. Prvi polet je bil fantastičen, izjemen, drugi pa dovolj za zmago. Peter je stopnjeval svoje dosežke, tako da smo z njim zadovoljni. Anže je v prvo poletel zelo dobro, v drugo je imel ponesrečen polet, bil je pozen na mizi. Timi je bil že malo utrujen, ni opravil svojih poletov tako kot zna."

Domen Prevc Vikersund | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice