Šport > Zimski športi
8602 ogledov

"Zdaj pa lahko umrem"

Zmagovita slovenska reprezentanca v poletih Epa
Slovenija prepričljivo zmagala.

Na letalnici so Anže Semenič (211,5 in 218,5 m), Peter (215 in 226,5 m) in Domen Prevc (232 in 235,5 m) ter Timi Zajc (218,5 in 219,5 m) zbrali 1632,9 točke. Druga je bila Nemčija (1606,3), tretja pa Avstrija (1563,8).

Slovenija je na prejšnji ekipni tekmi v Oslu, kjer so v zelo slabih razmerah izvedli le eno serijo, osvojila šesto mesto. Tokrat je nastopila ista četverica kot pred dvema tednoma, le Anže Semenič je zamenjal Anžeta Laniška. A razplet je bil povsem drugačen, ekipna zmaga pa je lep obet pred finalom pokala konec prihodnjega tedna pod Poncami.

Slovenija je imela že pred zadnjim nastopom našega mladega šampiona Timija Zajca prednost 32,9 točke. Zajc bi moral skočiti zelo slabo, da bi prišlo do preobrata. Markus Eisenbichler je pristal pri 223,5 m...

Timi Zajc | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pred finalnim skokom sem čutil malo nervoze. Ko sem videl, da sem preletel zeleno črto, sem bil zelo vesel. Vesel sem bil, da je celotni ekipi uspelo. S skokoma sem zadovoljen, če smo zmagali, nimamo česa dodati," je po tekmi povedal Timi Zajc, ki je potrdil deseto slovensko ekipno slavje v pokalu z 219,5 metra.

Veseli so bili tudi preostali člani naše ekipe, katere najboljši je bil po točkah Domen Prevc: "Danes so mi uspeli trije zares odlični skoki. Že v prvem sem postavil osebni rekord v dobrih razmerah. Drugega sem bil še posebno vesel, ker so bile razmere slabše, a sem še vseeno uspel izvleči kar nekaj metrov. To je bil eden tistih dni, ko se na koncu usedem in rečem: 'Zdaj pa lahko umrem.' O rezultatu, kako se nam bo izšlo, nisem razmišljal kaj preveč vse do mojega zadnjega skoka. Po tem, ko sem pristal, sem začel ciljati, kam nas to lahko privede. Ko so se številke na koncu seštele in ko je Timi skočil, smo bili vsi zadovoljni s prvim mestom."

Domen Prevc | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 3
  • leonardo 07:39 17.marec 2019.

    O fantiček, nič ne umiraj ali umri. Nekaj časa te še potrebujemo. Ko pa te ne bomo mi, ki uživamo ob tvojih skokih, te bodo pa punce držale pokonci. Želim ti še dolgo, lepo življenje!

  • blueone 00:03 17.marec 2019.

    Bravo fantje!

Sorodne novice