Šport > Zimski športi
1841 ogledov

Zajc z vrhunsko uvrstitvijo, dobro tudi Prevc

Timi Zajc SP Innsbruck Epa
Smučarji skakalci se tokrat merijo v Trondheimu.

Smučarji skakalci so se na noveški turneji preselili na skakalnico v Trondheimu. Približno na polovici prve serije je vodstvo s skokom 131 metra prevzel Peter Prevc, pred nastopom najboljše deseterice v svetovnem pokalu pa je zasedal četrto mesto. Med tistimi, ki so kasneje prehiteli najuspešnejšega slovenskega skakalca vseh časov, je bil tudi Timi Zajc.

Ta je po svojem skoku le za las zaostal za lokalnim junakom Andreasom Stjernenom, ki je vodil. Zajc je doskočil pri 136 metrih, za meter je zaostal za Norvežanom, razlika v točkah pa je bila 1,4 točke. Oba je z daljavol 141 metrov premagal šele najboljši skakalec sezone Rjoju Kobajaši. Ta je imel po prvem skoku 1,5 točke naskoka pred Stjernenom. 

Peter Prevc je v prvi seriji zasedel 11. mesto. Brez uvrstitve v finalno serijo sta ostala Jernej Damjan na 33. mestu in Anže Lanišek, ki je bil 37.

Nika Križnar Ekipni uspeh Šport Križnarjeva spet najboljša Slovenka

Pred nastopom Prevca je v drugi seriji vodil Piotr Zyla. Rekorder po številu zmag v eni sezoni je bil po svojem nastopu zadovoljen, zaostal je le za omenjenim Poljakom, s tem pa si je že zagotovil svojo drugo najboljšo uvrstitev v tej zimi.

Stefan Kraft je kot sedmi po prvi seriji zanesljivo prevzel vodstvo in se na vrhu lestvice obdržal do nastopa najboljše trojice. Zajc je zaostal le za Avstrijcem, za njim pa je vodstvo prevzel Stjernen, ki sicer zaključuje kariero. Norvežanu je nato drugo zmago v svetovnem pokalu preprečil Kobajaši. Zajc je tako na četrtem mestu ostal tik pod stopničkami, Prevc je bil 12.

"Skakalnico v Trondheimu poznam že od prej, je zelo zanimiva, zelo lepa. Tudi razmere na tekmi so bile danes enake skoraj za vse, torej je bila tekma poštena. Tudi svoja skoka sem nadgradil glede na prejšnje tekme. Četrto mesto je zelo dober rezultat. Po finalnem skoku sem vedel, da sem naredil manjšo napako, ki me je morda stala stopničk. Za letalnico je ostalo veliko energije, zelo se je že veselim," je pred tekmami v Vikersundu povedal Zajc.

"Danes je Timi uprizoril dva odlična skoka. Drobna napaka ga je v finalu stala stopničk, sicer pa čudovito. Zopet je bil v samem vrhu. Peter je naredil dva zelo dobra skoka. Uspel mu je miselni preskok. Močno je izboljšal svoje nastope glede na trening, kjer je imel težave v počepu. Jerneju in Anžetu pa je malce zmanjkalo za finale," je tekmo strnil slovenski trener Gorazd Bertoncelj.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice