Šport > Zimski športi
1963 ogledov

Peter Prevc: "Uspelo mi je v pravem trenutku"

Peter Prevc na stopničkah! Epa
Nekdanji zmagovalec svetovnega pokala Peter Prevc je na tekmi v Oslu zasedel tretje mesto ter po številnih težavah spet stopil na zmagovalni oder. Zadnjič mu je to uspelo 28. januarja 2018 na tekmi v Wisli.

Peter Prevc, nekoč serijski zmagovalec, se je pred letošnjo sezono boril s poškodbo, tako da vanjo ni vstopil najbolje pripravljen. Rezultati so bili pod njegovimi in pričakovanji javnosti, najboljšim se je nekajkrat približal, njegov najboljši dosežek je bilo 16. mesto, toda med deseterico, v kateri je bil zadnjič lani v Planici, se mu ni uspelo uvrstiti.

Tokrat pa je že v prvi seriji pokazal, da bi lahko prišel med najboljše. Dolgo časa je bil vodilni, čeprav ni imel najboljših pogojev na skakalnici. Prvi ga je prehitel šele Japonec Yukia Sato, nato pa so bili boljši od njega še brat Domen in pet drugih skakalcev.

Še boljši skok pa je dobitnik dveh olimpijskih kolajn pokazal v drugo. Spet mu pogoji niso šli najbolj na roko, a ga to ni motilo, že takoj je bilo jasno, da bo z devetega mesta napredoval. Na koncu se je izkazalo, da je bil njegov skok, za odtenek boljši od njega je bil v drugi seriji le Robert Johansson, dovolj za 52. uvrstitev na zmagovalni oder.

Peter Prevc Smučarski skoki Šport Peter Prevc na stopničkah!

"Danes sta mi res uspela najboljša skoka te sezone v serijah, ki štejejo, torej na tekmi. Kar presrečen sem, da mi je to uspelo v pravem trenutku. Razmere so bile težke, to mi je uspelo dati izven glave in lahko sem dobro poskakal. Ko sem v finalu pristal, sem bil zelo zadovoljen. Nato sem gledal tablo vodilnih, vsi so imeli 130 ali več metrov, tako da sem bil že kar malo na trnih, kam me bodo rezultati prinesli. Ko je bila enka, sem bil zelo zadovljen, vesel in olajšan!" je misli po tekmi povzel Peter Prevc.

Peter Prevc na stopničkah! | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Lahko rečem, da nič pretirano novega. Po toliko časa, ko v zraku znova začneš pridobivati hitrost, je to zelo lep občutek, ko čutiš, da vzgon deluje tebi v korist. To je super!" je odgovoril na vprašanje, če so po novih stopničkah na dan prišli stari, ali novi občutki.

"Po prvi seriji je bila pozicija že kar visoka. Videl sem, kakšna imena so bila za mano, torej, da bo v drugo znova potrebno dobro skočiti. Malo sem zavrtel spomin nazaj, kako sem se pripravil na prvo serijo in na ostale dobre skoke. Tudi za drugo serijo sem si zastavil podoben ritual, uspel mi je dober skok. Zadovoljen sem bil tudi zato, da sem danes zmago dosegel po psihološki plati," je zaključil Prevc.

 

Komentarjev 2