Šport > Zimski športi
165 ogledov

Dve Slovenki med šesterico najboljšh

Nika Križnar
Lep uspeh za slovensko ekipo.

Slovenka smučarska skakalka Nika Križnar je na drugi tekmi za svetovni pokal v Nižnem Tagilu zasedla četrto mesto (90 in 88,5, 202,5 točke). Pred njo so bile le Nemka Juliane Seyfarth (97 in 95 m, 230,3), Norvežanka Maren Lundby (92 in 90 m, 221,1), že skupna zmagovalka pokala, in rojakinja tokratne zmagovalke Katharina Althaus (91 in 91 m, 214,1).

Slovenski uspeh je s šestim mestom dopolnila Urša Bogataj (89 in 88 m, 199,6). Na 16. mestu je končala Špela Rogelj (82 in 87 m, 183,1), na 20. Jerneja Brecl (82,5 in 81 m, 168,1), 30. pa je bila Maja Vtič (79 in 80,5 m, 157,7).

Dve slovenski skakalki sta si izvrstni izhodišči priborili že v uvodni seriji. Nika Križnar je bila peta, le 5,4 točke za tretjeuvrščeno Althausovo. Sedma je bila Bogatajeva, ki je bila le šest desetink za Križnarjevo. Nekoliko pred ostalimi sta bili na prvih mestih Juliane Seyfarth, ki je imela 8,7 sedem točke prednosti pred Althausovo, Lundbyjeva pa je bila za vodilno 3,2 točke. Le tri desetinke pred Križnarjevo pa je bila najboljša skakalka v zgodovini, Japonka Sara Takanaši.

Špela Rogelj in Jerneja Brecl sta v finalu pridobili po eno mesto, Maja Vtič pa je nazadovala na sam rep finalistk. Bogatajeva je v drugi seriji dosegla meter krajšo daljavo kot v prvi, vendar napredovala za eno mesto, tudi Križnarjeva ni izboljšala dosežka prve serije, a je bila 1,5 metra krajša daljava dovolj, da je prehitela Takanašijevo, ki so ji namerili 87,5 m. Japonka je tako končala med najboljšima Slovenkama na tekmi.

To je drugič v 24 urah dobila Seyfarthova, za svoje tretje slavje v pokalu v karieri je z najboljšima daljavama serij za 9,2 točke ugnala Lundbyjevo, ki si je že v soboto z drugim mestom dokončno priborila veliki globus. Althausova je bila na tretjem mestu po finalni seriji skoraj 12 točk pred Križnarjevo.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna končal v Čajkovskem, kjer se bo hkrati zaključila tudi premierna ruska turneja "modrega ptiča". V njej je prepričljivo povedla Seyfahrtova, Bogatajeva je osma. Lundbyjeva pa si je pred zaključkom zime že v soboto priborila nedosegljivo prednost in je že lastnica velikega kristalnega globusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice