Šport > Zimski športi
3634 ogledov

Robert Kranjec bi moral leteti tudi danes

Robert Kranjec Planica 2019
Slovenski veteran si je želel ostati ostati v ritmu pred zadnjim poletom v karieri.

Slovenski skakalni junak Robert Kranjec, ki bo na sobotni moštveni tekmi med obema serijama še zadnjič poletel na letalnici bratov Gorišek in nato postavil smuči v kot, bi moral v dolini pod Poncami letel tudi danes. Prireditelji so mu izpolnili željo, da bi po ponesrečenih kvalifikacijah nekako ostal v ritmu in ga umestili med predskakalce. Toda Kranjec se ni pojavil na startni vrsti.

Robert Kranjec Vikersund Slovo velikana Šport Tako izjemen letalec je bil Robert Kranjec

37-letni skakalni veteran Kranjec je nastopil v četrtkovih kvalifikacijah, a ga je po dveh izjemnih poletih na treningu nato prav v kvalifikacijski seriji polomil. Po kvalifikacijah je obžaloval zamujeno priložnost in kot enega od razlogov za ponesrečen nastop izpostavil tudi dejstvo, da mu je to zimo manjkalo konstantnosti, da ni v ritmu.

"Ni konstantnosti, nisem bil v ritmu in to je moj problem. Oba skoka za trening sta mi odlično uspela, nato pa sem hotel pri kvalifikacijskem še nekaj dodati, pa sem ga polomil. Tako je," je z rameni skomignil eden najboljših slovenskih letalcev vseh časov, ki je vseeno svojo rekordno znamko poletov čez 200-metrsko črto premaknil na 209: "Razočaran sem. Povsem dovolj bi bilo, če bi prikazal takšen polet kot na treningih, a tekma te potegne, da hočeš še več."

Robi je imel priložnost, da rekordno znamko poletov čez 200 m še dodatno izboljša. Zaželel si je, da bi imel pred zadnjim nastopom, poslovilnim, ko mu bo z zastavico pomahala hčerka Pika, še kakšno priložnost za skok, da ne bi povsem padel ven iz ritma. Te priložnosti nato ni izkoristil.

Peter Prevc Planica 2019 Peter Prevc Šport "Na žalost zgolj boj za preživetje"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.