Šport > Zimski športi
1415 ogledov

Vstopnice gredo za med, kupujejo jih celo na Tajskem

Planica 2018 Saša Despot
Sončna vremenska napoved in veliko zanimanje navijačev sta samo dva odlična obeta pred začetkom športnega spektakla v Planici.

Tudi letos je pod Poncami pričakovati veliko ljudi. Po pojasnilih generalnega sekretarja Organizacijskega komiteja Planica Primoža Finžgarja so za vse štiri dneve planiškega praznika prodali več kot 20.000 vstopnic, kar je podobno kot lani. Verjamejo pa, da se jih bo v Planico tudi zaradi napovedanega sončnega vremena zgrnilo še nekaj tisoč.

Planica 2018 Planica Šport Od 20-metrske naprave do Meke skakalnega športa

"Prodaja vstopnic je podobna lanskemu obsegu, a verjamemo, da se bodo glede na vreme ljudje še odločili za obisk in se jih bo v Planici pojavilo še nekaj tisoč," je povedal Finžgar. Ta je zadovoljen s prodajo vstopnic in verjame, da bodo k večjemu obisku pripomogli tudi uspehi slovenskih skakalcev v Vikersundu.

Pričakujejo, da bodo v času planiških tekem prodali od 20 do 30 odstotkov vseh vstopnic. "Vstopnice so še vedno na razpolago. Težav pri tem ni," je ob tem še poudaril Finžgar in dodal, da to velja za vse tekme, tudi sobotno ekipno, ki je tradicionalno najbolj obiskana. Prodajali jih bomo do zadnje minute, je zagotovil.

Preverite vaše znanje o Planici na našem Instagram profilu @zurnal24, kjer smo za vas v Storyjih (zgodbah) pripravili zabaven kviz. Pravilne odgovore bomo objavili jutri ob 14. uri

Vstopnice za Planico se prodajajo po posameznih dnevih. Za četrtkove kvalifikacije, ko se bodo ob letalnici zbrali predvsem otroci, morajo odrasli odšteti 15 evrov, za petkovo, sobotno ali nedeljsko tekmo pa 29 evrov. V predprodaji, ki se je začela 8. novembra, končala pa 5. marca, je bilo sicer mogoče vstopnice kupiti po znižani ceni.

kenneth gangnes peter prevc severin freund Dosežki Šport Rekordi Petra Prevca bodo obstali

Prireditelji ocenjujejo, da bo tako kot lani v štirih dneh Planico obiskalo približno 60.000 gledalcev. Med njimi bodo tako tisti, ki so kupili vstopnice, kot tisti, ki imajo po Finžgarjevih besedah drugačne načine dostopa, med drugimi akreditirani novinarji, delavci, skakalni klubi in pokrovitelji.

Otroci do vključno šest let imajo brezplačen vstop vse dni. Otroci od sedem do vključno 14 let pa morajo kupiti vstopnico po ceni pet evrov za vse dni razen za nedeljo. Vsi otroci potrebujejo vstopnico za vstop na prizorišče, tudi brezplačno. To je treba dvigniti na prodajnih mestih oz. na blagajnah v Planici.

Kot so sporočili prireditelji na svoji uradni spletni strani planica.si, so letos prodali vstopnice v dve državi več kot lani, v 33 držav. Pod Ponce bodo prišli tudi navijači iz ZDA, Turčije, Španije, Portugalske, Romunije, Luksemburga, Irske, Belorusije, Belgije in nenazadnje tudi s Tajske. Tja sta bili v predprodaji namreč prodani dve vstopnici.

"Smučarsko-letalni spektakel pod Poncami že vrsto let v Slovenijo privablja ogromno število obiskovalcev ne samo iz Slovenije, ampak iz celotnega sveta. Število držav, ki jih zanima Planica narašča, zdaj, ko bo čez štiri leta na sporedu svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah pa je zanimanje prav tako v porastu," so še zapisali prireditelji.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:41 20.marec 2019.

    Letos sem se odločil ,da ne gremo pod Ponce iz enega samega razloga ; Ne želim deliti prostora s politično kasto, ki za lastno promocijo uporablja sredstva namenjena za športno prireditev ......https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5c8e7e01db03f/predsedniku-vlade-in-ministrom-bunde-in-kape-kupujemo-drzavljani