"Nihče ne pomisli, da se ne bi borili za zmago"

Foto: epa Spartak Maribor
Nogometaše Maribora v sredo ob 20.45 na Ljudskem vrtu čaka še zadnja tekma skupinskega dela (skupina E) lige prvakov.
Oglej si celoten članek

V goste na stadion Ljudski vrt prihaja Sevilla, ki je na prvi tekmi doma premagala maribor s 3:0. A vijoličasti so visoko motivirani, da se od evropskih tekmovanj poslovijo z zmago. Maribor je v skupini E že obsojen na zadnje, četrto mesto, medtem ko lahko Sevilla osvoji tudi prvo mesto, v primeru, če Liverpool izgubi s Spartakom. V vsakem primeru je špansko moštvo že uvrščeno v osmino finala lige prvakov, če z Mariborom vsaj remizira.

Štajerska zasedba je v pokalnem derbiju proti Olimpiji ostala brez napadalca Jasmina Mešanovića, ki se je nazadnje na evropski tekmi dokazal proti Spartaku, kjer je zadel za izenačenje in za končni remi 1:1. Tokrat ga v ekipi zaradi počene arkade ne bo, prav tako bosta zaradi poškodb manjkala še Denis Šme in Aleksander Rajčević. Je pa zeleno luč za nastop po osmih tednih dobil Luka Zahović, ki bo po besedah trenerja Darka Milaniča v sredo v kadru.

"Najprej bi se rad zahvalil za zaupanje športnega direktorja in vsem drugim v klubu, sem zelo zadovoljen, da smo se brez težav dogovorili za nadaljnje sodelovanje," je novinarsko konferenco začel Milanič, ki je z Mariborom podaljšal sodelovanje do leta 2021.

Že takoj ga čaka velika naloga, saj si že jutri želi doseči zmago v ligi prvakov. "Smo v nestrpnem pričakovanju, saj sledi zadnje srečanje v ligi prvakov pred našimi navijači in želimo ga opraviti z odliko. Zadnje tekme, posebej tista v domačem prvenstvu, so nam dale veliko energije. Glede na stanje moštva in energijo želimo vse skupaj prenesti na to težko tekmo proti Sevilli. Iskreno upam, da nam bo to pomagalo do velikega uspeha," je dejal Izolčan.

Liga prvakov Vijolice zacvetele sredi mrzle Moskve

V tekmo bo poslal svojo najboljšo zasedbo. "Ne spreminjam postave, zavedamo se kakovosti tekmeca. Čeprav spomladi ne bomo igrali v Evropi, so naše ambicije zelo visoke. Imamo lepo priložnost, da uspešno končamo to super jesen. Nihče od nas ni niti pomislil, da se ne bi jutri na tekmi borili za zmago," je povedal Primorec.

Sevilla ne popušča, po uspešnih predstavah v domačem prvenstvu želi tudi v ligi prvakov pustiti pečat. Nazadnje se je po zaostanku z 0:3 proti Liverpoolu vrnila z remijem in izidom 3:3. "Moramo jih prisiliti, da bodo drugačni, slabši in ne boljši. Njihovo igrišče je prednost, mi pa moramo na svojem narediti, da ne bodo najboljši. Moramo biti optimalni. Pri njih zaradi položaja na lestvici ne vidim rotacij, igrali bodo z najboljšo ekipo in za jutrišnjo tekmo je to odlično," je povedal Milanič.

"Popolnoma nam je jasno, da bo Sevilla želela zmagati. Tako se obnaša na vsaki tekmi, ima to željo, diktira tekmo, a v Moskvi jih je domačin visoko porazil. Čeprav rezultat ne pove, kaj se je dogajalo na igrišču, pa bomo upoštevali kakovost, njihove posameznike, za katere smo videli, da so nevarni, če jim pustiš prostor. Vsekakor bo treba uresničiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila," je dejal Milanič, ki bo v napadu računal tudi na novega rekorderja po številu zadetkov v slovenski ligi Marcosa Tavaresa.

Darko Milanič "Zadovoljen, a ne z rezultatom"

Brazilec v skupinskem delu lige prvakov še ni zadel, to je tokrat njegova največja želja: "Želimo zmagati, biti najboljši v ligi prvakov doma, skupaj z navijači smo pripravljeni na to. Rekord mi je dal veliko energije in vedno, ko igramo doma, pred našimi navijači, je energije in motivacije ogromno. Utrujenosti ni, po sobotni tekmi proti Aluminiju bo skoraj mesec dni časa za počitek."

Slovenska policija pred tekmo sporoča, da bo uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, saj vzporedno Mestna občina Maribor prireja tudi javni ogled tekme preko velikega zaslona na Trgu Leona Štuklja. Vse obiskovalce obeh prireditev zato obveščajo, da bodo zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, tudi iz zraka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.