NIJZ dal zeleno luč ljubljanskemu maratonu

Foto: Anže Petkovšek 24.Ljubljanski Maraton
Foto: Anže Petkovšek 24.Ljubljanski Maraton
Zaradi omejitev zaradi zajezitve epidemije letos maraton ne bo meril na rekorde.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski maraton bo 25. oktobra potekal na ulicah slovenske prestolnice, so sporočili organizatorji, ki so za izvedbo v sicer okrnjeni obliki dobili zeleno luč Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). 

"Ljubljanski maraton bomo pripravili, tudi dolžine ostajajo enake, 10, 21 in 42 km," je za STA potrdil direktor maratona Gojko Zalokar.

Politične igre? Zakaj na NIJZ gorskega teka niso dovolili, Maraton Franja pa so

Prijave so organizatorji odprli v začetku marca le nekaj dni pred razglasitvijo epidemije novega koronavirusa pri nas. Vse odtlej so potekali pogovori in usklajevanja, kako vendarle pripraviti najbolj množično športno rekreativno prireditev v državi.

Zaradi omejitev zaradi zajezitve epidemije letos maraton ne bo meril na rekorde kar se udeležbe tiče, saj bo lahko nastopilo do 500 tekačev, prav tako to ne bo jubilejni maraton. "Petindvajseti maraton bomo pripravili naslednje leto," je še dodal Zalokar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.