Niko Mihelič: Senna boljši kot Schumi

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Michael Schumacher je napovedal dokončno slovo iz sveta formule ena. Za nekatere je največji dirkač tega športa, slovenski strokovnjak za motošport Niko Mihelič pa je drugačnega mnenja.
Oglej si celoten članek

Kaj menite o vrnitvi Michaela Schumacherja in zdaj ponovnem koncu kariere?
Bilo je brezveze, da se je sploh vrnil. Zdaj se je le dokazalo, da se lahko pišeš kakorkoli, a če nimaš dobrega dirkalnika, ti to nič ne pomaga. Bil je sestavni del projekta, v katerega je Mercedes vložil ogromno denarja, a ko so pri slednjem videli, da Schumacher ne more več zmagovati, so se odločili za Lewisa Hamiltona. Z njim želijo predvsem izvedeti, kako dober dirkalnik imajo. Ali Schumacher in Nico Rosberg nista šampiona ali pa imajo slabši avto.

Schumacher bo kariero končal s sedmimi naslovi svetovnega prvaka. Je za vas najboljši voznik v zgodovini formule 1?
Za moj okus vsekakor ne. Naslove je večinoma osvajal pri Ferrariju, ko je bilo prav vse podrejeno njemu. Testirali so kolikor so hoteli, imel je idealne pogoje.

Kdo je potem za vas najboljši dirkač?
Ayrton Senna.

Zakaj?
Imel je drugačen pristop do tega športa. Tudi ni bil favoriziran kot Schumacher. Bernie Ecclestone si je v formuli 1 zelo želel uspešnega Nemca. Večkrat je izjavil, da ta šport potrebuje dobrega Nemca, dobrega temnopoltega dirkača in dobro voznico. Formula 1 je pač velik biznis. Danes se ob dirkah dogajajo posli, srečanja, med drugim pa dve uri še ropotajo po stezi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 21:48 21. November 2012.

    Niko ima svoj stil, ki je bil tehnično popoln, drugače pa: RTL ima popolnoma enak til, pa vsi Nemci buljijo..marsikdo …

  • 00:01 6. Oktober 2012.

    Niko je sicer res bolj monotono komentiral dirke, vendar tako strokovno kot on jih ni nihče drug. Od njega se …

  • 16:02 5. Oktober 2012.

    Še en nakladač od Miheliča, če bi mu dela malo boljši spomin , bi ugotovil da je Senna prišel k …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.