Šport > Moto športi
351 ogledov

Niko Mihelič: Senna boljši kot Schumi

Niko Mihelič. (Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Michael Schumacher je napovedal dokončno slovo iz sveta formule ena. Za nekatere je največji dirkač tega športa, slovenski strokovnjak za motošport Niko Mihelič pa je drugačnega mnenja.

Kaj menite o vrnitvi Michaela Schumacherja in zdaj ponovnem koncu kariere?
Bilo je brezveze, da se je sploh vrnil. Zdaj se je le dokazalo, da se lahko pišeš kakorkoli, a če nimaš dobrega dirkalnika, ti to nič ne pomaga. Bil je sestavni del projekta, v katerega je Mercedes vložil ogromno denarja, a ko so pri slednjem videli, da Schumacher ne more več zmagovati, so se odločili za Lewisa Hamiltona. Z njim želijo predvsem izvedeti, kako dober dirkalnik imajo. Ali Schumacher in Nico Rosberg nista šampiona ali pa imajo slabši avto.

Schumacher bo kariero končal s sedmimi naslovi svetovnega prvaka. Je za vas najboljši voznik v zgodovini formule 1?
Za moj okus vsekakor ne. Naslove je večinoma osvajal pri Ferrariju, ko je bilo prav vse podrejeno njemu. Testirali so kolikor so hoteli, imel je idealne pogoje.

Kdo je potem za vas najboljši dirkač?
Ayrton Senna.

Zakaj?
Imel je drugačen pristop do tega športa. Tudi ni bil favoriziran kot Schumacher. Bernie Ecclestone si je v formuli 1 zelo želel uspešnega Nemca. Večkrat je izjavil, da ta šport potrebuje dobrega Nemca, dobrega temnopoltega dirkača in dobro voznico. Formula 1 je pač velik biznis. Danes se ob dirkah dogajajo posli, srečanja, med drugim pa dve uri še ropotajo po stezi.

Komentarjev 8
  • Merkava4 21:48 21.november 2012.

    Niko ima svoj stil, ki je bil tehnično popoln, drugače pa: RTL ima popolnoma enak til, pa vsi Nemci buljijo..marsikdo ne prebavlja "nogometnega" prenašanja F1 in za vsako odpadlo plastiko neskončno rjovenje v stilu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...Strinjam se z Mrkim - v ...prikaži več celoti - Prost je bil začetnik dirkanja, kjer je voznik center in se vse vrti okoli njega, Senna je hodil v ekipe, ki že davno niso bile več konkurenčne, malo mi gre na živce njegov imidž "upornika brez razloga" - konec koncev - vsi so (bili) v istem cirkusu....

  • reddevil 00:01 06.oktober 2012.

    Niko je sicer res bolj monotono komentiral dirke, vendar tako strokovno kot on jih ni nihče drug. Od njega se je dalo zvedeti ogromno podrobnosti predvsem tehnične narave. Za razliko Ališič nori na komentatorskem mestu in trosi bolj rumene novice. ...prikaži več Vprašanje kaj je komu boj všeč. F-1 je že sama po sebi dovolj velik cirkus. Pomislite kako bi zgledalo, če bi Milovanović vztraja pri prenosih. Začel je namreč on kot veliki bos, pa se je kmalu izkazalo, da nima pojma. K sreči jih je iz dreka potegnil Mihelič. Sicer se pa ne strinjam z njim v celoti. Po mnenju mnogih je bil najboljši Jim Clarc, potem Senna, pa Fangio, potem je šele Šumi. Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja!

  • mrki 16:02 05.oktober 2012.

    Še en nakladač od Miheliča, če bi mu dela malo boljši spomin , bi ugotovil da je Senna prišel k Mclarnu , kjer je že bil Prost in nato začel zmagovati in osvajati naslove ? Prost odide k Williamsu , ...prikaži več , kjer pogruntajo računalnisko - hidravlično balasniranje dirkalnika in Prost tisto leto GLADKO povozi Senno v Mclarnu ? Kje je zdej super Senna !? Prost leta 1993 konča karjero in Senna pride k Williamsu , a na njegovo nesrečo FIA vse te pripomočke prepove in Williams je ZELO nestabilna koreta in Senni nič ne ratuje in nato v Imoli umre v nesreči . Zatorej Mihelič ne prodajat BUČKE , objektivno se lahko primerjata le dva voznika v istem moštvu - kdo je boljši!!