Šport > Moto športi
48 ogledov

Alonso se je izenačil s Senno

Fernando Alonso VN Nemčije EPA
Španski dirkač Fernando Alonso je s tretjim mestom na VN Italije osvojil še 80 stopničke v karieri in izenačil dosežek Ayrtona Senne. Pred njim sta tako samo še Alain Prost in Michael Schumacher.

Ayrton Senna v Williamsovem bolidu tik pred začetkom VN San Marina 1994. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dirkač Ferrarija Fernando Alonso je preteklo nedeljo postavil nov mejnik, ko je izenačil dosežek svojega idola Ayrtona Senne. Alonso, dvakratni svetovni prvak, in Senna, ki je naslov osvojil trikrat, sta 80-krat stopila na zmagovalni oder. Pred njima se po številu stopničk nahajata samo še Alain Prost (106) in Michael Schumacher (155).

Španec pa je postal najmlajši izmed štirih, ki mu je uspelo doseči ta mejnik. Alonso je star 31 let, 1 mesec in 11 dni, medtem ko je bil Schumacher osem mesecev starejši. Senni je dosežek uspel leta 1993, ko mu je bilo 33 let, Prostu pa leta 1989 pri 34-tih.

Alonso je kar 30 izmed 80-tih dirk končal na prvem mestu. Izmed vseh aktivnih dirkačev je pred njim samo Schumi, za njim pa se vrstijo Räikkonen (68), Barichello (68), Hamilton (48), Button (47) in Vettel (40). Čeprav je Alonso po številu uvrstitev na zmagovalni oder že ujel Senno, pa po številu zmag še vedno zaostaja za Brazilcem, ki je slavil 41-krat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.