Šport > Moto športi
14 ogledov

Schumi gre v pokoj, 2. del

michael schumacher EPA
Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher je potrdil, da se bo ob koncu sezone upokojil. Nemec je tako zavrnil namigovanja, da naj bi se preselil k Sauberju.

Potem ko je pred dnevi ostal brez sedeža v ekipi Mercedes za naslednjo sezono, je nekdanji sedemkratni svetovni prvak formule 1 Nemec Michael Schumacher danes v japonski Suzuki napovedal, da se bo po koncu letošnje sezone dokončno poslovil. Kariero je 42-letni Schumacher enkrat, leta 2006, že končal, a se je nato pred tremi leti vrnil v karavano.

Schumacher je tako končal špekulacije o svoji morebitni selitvi h kakšni drugi ekipi. Pri Mercedesu, triletna pogodba se mu bo letos iztekla, zanj ni bilo več prostora po podpisu sodelovanja z Lewisom Hamiltonom, pri Ferrariju so se mu prav tako odrekli, edina možnost za sodelovanje pa bi bil Sauber.

"Čas je za slovo, izgubil sem motiv in voljo, ki sta za nastope nujno potrebna," je dejal Schumacher. Drugi del njegove kariere je bil sicer bistveno manj uspešen kot prvi, v katerem je dosegel vse naslove prvaka (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) in vseh 91 zmag na dirkah za SP z Benettonom in Ferrarijem. Od leta 2010, ko je prvič nastopil za Mercedes, je nastopil na 52 dirkah in le enkrat prišel na stopničke.

Odločitev Schumacherja je bila nekoliko pričakovana, saj najuspešnejši dirkač vseh časov velja za veterana formule 1. "Čeprav sem še vedno sposoben tekmovati z najboljšimi vozniki, se je treba v nekem trenutku posloviti. V preteklih mesecih nisem bil prepričan, ali imam še dovolj motivacije in potrebne energije za nadaljevanje. Z današnjo odločitvijo čutim olajšanje," je dejal.

Schumacher se bo tokrat od formule 1 poslovil že drugič. Za ekipo Ferrarija je vozil med letoma 1996 in 2006 ter osvojil pet naslovov. V pokoju je zdržal do leta 2009, ko se je vrnil z veliko manj uspeha kot v prvem delu kariere.

Komentarjev 1
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 13:19 04.oktober 2012.

    Klinc pa tak Macher. Ta kolerično-ambiciozni drekač, pardon: dirkač, bi bil za zadovoljitev svojih bodočih želja pripravljen tekmovati celo na Gorski preizkušnji Prekmurja, samo da bi dokazal svoj neizmerno negativni EGO. Res da je zmagal "milijardkrat", ampak cel kup njegovih ...prikaži več zmag je bil izsiljen, in se po tej plati nič ne razlikuje od njemu sličnega Alaina Prosta, ki je bil dobesedno čisto navaden nedeljski voznik, vsekakor pa ne dirkač ... Zadnji največji Dirkač je bil definitivno Airton Senna. Danes jih je kar nekaj dobrih, ampak tako pokvarjenih, kot sta bila Prost in predvsem šumaher, TAKIH pa NI VEČ!