Nizozemci v zadnjih minutah strli žilave nasprotnike

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nizozemci so svetovno prvenstvo odprli z zmago proti Senegalu.
Oglej si celoten članek

Nizozemska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi skupine A na svetovnem prvenstvu v Katarju premagala Senegal z 2:0 (0:0). Na stadionu Al Tumama v Dohi sta po zelo čvrsti in enakovredni predstavi v zadnjem delu dvoboja zadela Cody Gakpo (84.) in Davy Klaassen (90+9.).

Senegal je odločno krenil v tekmo in nekajkrat sprožil proti vratom, a ni ogrozil enega od kasnejših junakov obračuna Andriesa Nopperta. Na drugi strani so tudi Nizozemci nekajkrat poskusili, Daley Blind je z glavo meril mimo vrat v 17. minuti, le dve minuti kasneje pa se je pred vrati Frenkie de Jong preveč obotavljal in zamudil priložnost za udarec iz ugodnega položaja.

Foto: Profimedia Nizozemska nogometna reprezentanca

V 25. minuti je nevarno z leve strani streljal Ismaila Sarr, a je Virgil van Dijk požrtvovalno z glavo izničil nevarnost. Za Nizozemce je v 40. minuti poskusil še Steven Berghuis, a je žoga po njegovem strelu končala prek vrat.

V drugem polčasu so prvi nevarneje zapretili oranžni, van Dijk pa je po podaji iz kota z glavo meril malenkost prek vrat. Noppertove pesti je na drugi strani zelenice v 65. minuti ogrel Boulaye Dia. Senegalci so bili v drugem delu nekoliko bližje zadetku, a je Noppert oranžne v 73. minuti rešil z odličnim posredovanjem po strelu Idrisse Gueyeja.

Dobrih deset minut kasneje po so po navidez nenevarni podaji v osrčje kazenskega prostora zadeli Nizozemci. Vratar Senegala Edouard Mendy je pri tem odtaval v prazno, do žoge pa je pred njim prišel Gakpo in z glavo zatresel mrežo.

Foto: Profimedia Nizozemska nogometna reprezentanca

Senegalci so dve minuti kasneje zapretili po strelu od daleč rezervista Papeja Gueyeja, a je bil znova na mestu vratar Heerenveena. Globoko v sodnikovem dodatku je nizozemsko zmago potrdil rezervist Klaassen, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po obrambi Mendyja.

V nedeljo je v skupini A na uvodni tekmi SP Ekvador z 2:0 ugnal domačo reprezentanco. V drugem krogu bosta v petek tekmi Nizozemska - Ekvador ter Katar - Senegal.

Na prvi današnji tekmi je Anglija premagala Iran s 6:2, drugi obračun skupine B pa bo ob 20. uri, ko se bosta pomerila ZDA in Wales.

Obležal v krvi Drama na drugi tekmi prvenstva: grozljiv trk za 15 minut prekinil tekmo

 

* Stadion Al Tumama, gledalcev 41.721, sodniki: Sampaio, Boschilia, Pires (vsi Brazilija).
* Strelca: 0:1 Gakpo (84.), 0:2 Klaassen (90+9).
* Senegal: E. Mendy, Koulibaly, Cisse, Sabaly, Diallo (od 62. Jakobs), I. Gueye, N. Mendy, Kouyate (od 73. P. Gueye), Diatta (od 73. Jackson), Sarr, Dia (od 69. Dieng).
* Nizozemska: Noppert, Blind, Ake, van Dijk, de Ligt, Dumfries, Gakpo (od 90+4. de Roon), de Jong, Berghuis (od 79. Koopmeiners), Bergwijn (od 79. Klaassen), Janssen (od 62. Depay).
* Rumeni kartoni: N. Mendy, I. Gueye; de Ligt.
* Rdeči karton: /.

 

* Skupina A:
- nedelja, 20. november:
Al Bajt: Katar - Ekvador                   0:2 (0:2)
- ponedeljek, 21. november:
Al Tumama: Senegal - Nizozemska            0:2 (0:0)
* Skupina B:
- ponedeljek, 21. november:
Kalifa: Anglija - Iran                     6:2 (3:0)
20.00 Ahmad bin Ali: ZDA - Wales
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.