Nogometaš po nesreči z možnarjem nadaljuje kariero

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Avstrijskemu nogometašu Andreasu Schickerju so morali pred enim letom amputirati roko, potem ko mu jo je pri nesreči z možnarjem skoraj odtrgalo. Sedaj nadaljuje svojo športno kariero.
Oglej si celoten članek

Novembra leta 2014 je Andreas Schicker pri nesreči z možnarjem izgubil levo roko in dele dveh prstov na desni roki. A nogometaš, ki je pred nesrečo nastopal tudi v prvi avstrijski ligi, se ni vdal in se je vrnil v poklicni nogomet za klub Wiener Neustadt, malo manj kot eno leto po nesreči.

"Bil je prelep občutek spet igrati na nogometnem igrišče, a po 20 minutah sem bil že popolnoma izčrpan," je po tekmi povedal Avstrijec, ki ga je trener na igrišče poslal v 71. minuti. Schicker med tekmo nosi posebno protezo, ki močno spominja na naravno roko, a se ne premika. "Nosim jo le, da se lahko malo nanjo uprem, ko padem," je novinarjem razložil Schicker, ki v vsakdanu nosi "električno roko", s katero lahko tudi prime stvari.

"Pred enim letom sem naredil veliko neumnost. Poklicni nogometaš naj ne bi nikoli eksperimentiral z možnarjem, sploh pa ob treh zjutraj. To neumnost sem drago plačal. V vsakdanu imam le še malo težav, na primer pri plačanju s kovanci, a tudi to bom še osvojil."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.