Šport > Nogomet
15 ogledov

Nogometaš po nesreči z možnarjem nadaljuje kariero

Andreas Schicker Reševalni pas/Twitter
Avstrijskemu nogometašu Andreasu Schickerju so morali pred enim letom amputirati roko, potem ko mu jo je pri nesreči z možnarjem skoraj odtrgalo. Sedaj nadaljuje svojo športno kariero.

Novembra leta 2014 je Andreas Schicker pri nesreči z možnarjem izgubil levo roko in dele dveh prstov na desni roki. A nogometaš, ki je pred nesrečo nastopal tudi v prvi avstrijski ligi, se ni vdal in se je vrnil v poklicni nogomet za klub Wiener Neustadt, malo manj kot eno leto po nesreči.

"Bil je prelep občutek spet igrati na nogometnem igrišče, a po 20 minutah sem bil že popolnoma izčrpan," je po tekmi povedal Avstrijec, ki ga je trener na igrišče poslal v 71. minuti. Schicker med tekmo nosi posebno protezo, ki močno spominja na naravno roko, a se ne premika. "Nosim jo le, da se lahko malo nanjo uprem, ko padem," je novinarjem razložil Schicker, ki v vsakdanu nosi "električno roko", s katero lahko tudi prime stvari.

"Pred enim letom sem naredil veliko neumnost. Poklicni nogometaš naj ne bi nikoli eksperimentiral z možnarjem, sploh pa ob treh zjutraj. To neumnost sem drago plačal. V vsakdanu imam le še malo težav, na primer pri plačanju s kovanci, a tudi to bom še osvojil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.