Norveška med četverico, Slovenija potrebuje le še točko!

Foto: Epa
Foto: Epa
Na evropskem prvenstvu v rokometu je bilo na sporedu predzadnje kolo v skupini II.
Oglej si celoten članek

 

Švedska je dosegla prvo zmago v drugem delu evropskega prvenstva, potem ko je v današnji zadnji tekmi v Malmöju premagala Madžarsko (24:18). Razplet dvoboja je najbolj koristil Sloveniji, ki je po zmagi nad Portugalsko (29:24) ostala na drugem mestu v tej skupini.

Foto Slovenija gre v Stockholm, sreda za polfinale!

Po tej zmagi si je Norveška že izborila petkov nastop v polfinalu, druga udeleženka bo znana po petkovih tekmah zadnjega kroga med Portugalsko in Madžarsko ob 16. uri ter Slovenijo in Norveško ob 18.15.

Pred sredinimi tekmami je jasno, da Slovenijo tudi poraz proti Norveški lahko popelje do petkovih polfinalnih tekem v švedski prestolnici, v tem primeru bi morala Portugalska premagati Madžarsko oziroma z njo igrati neodločeno. Slovenija v primeru madžarske zmage nad Portugalsko nujno potrebuje vsaj točko, v primeru enakega točkovnega izkupička je v prednosti naša vzhodna soseda zaradi zmage na ponedeljkovi medsebojni tekmi z 29:28.

Odzivi Bombaču je nasvet dala žena

Foto: Epa Magnus Joendal

Norveška je bila danes boljša od Islandije (31:28). Norvežani so tekmo proti Islandcem začeli silovito in povedli s 7:0. V prvem polčasu so sicer vodili tudi že za osem golov, tako da so v drugem lahko mirneje nadzorovali potek tekme. Islandcev niso spustili bližje kot na tri zadetke.

Pri Norveški, ki je ob Španiji in Hrvaški z nogo in pol že v polfinalu, je bil z devetimi goli najboljši Sander Sagosen, pri Islandiji pa s šestimi Olafur Andres Gudmundsson.

EP v rokometu (skupina II), 4. kolo:

Portugalska - Slovenija 24:29 (15:14)
Gomes 6; Janc 7, Dolenec, Blagotinšek po 6.

Norveška - Islandija 31:28 (19:12)
Sagosen 9; Gudmundsson 6.

Madžarska - Švedska 18:24 (9:10)
Szita 4; Gottfriedsson, Pellas po 5.

LESTVICA:
1. Norveška 8
2. Slovenija 6
3. Madžarska 4
4. Portugalska 2
5. Islandija 2
6. Švedska 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.