Šport
1190 ogledov

Norveška med četverico, Slovenija potrebuje le še točko!

ŠVE MAD EP v rokometu Epa
Na evropskem prvenstvu v rokometu je bilo na sporedu predzadnje kolo v skupini II.

 

Švedska je dosegla prvo zmago v drugem delu evropskega prvenstva, potem ko je v današnji zadnji tekmi v Malmöju premagala Madžarsko (24:18). Razplet dvoboja je najbolj koristil Sloveniji, ki je po zmagi nad Portugalsko (29:24) ostala na drugem mestu v tej skupini.

Klemen Ferlin SLO POR EP v rokometu Foto Šport Slovenija gre v Stockholm, sreda za polfinale!

Po tej zmagi si je Norveška že izborila petkov nastop v polfinalu, druga udeleženka bo znana po petkovih tekmah zadnjega kroga med Portugalsko in Madžarsko ob 16. uri ter Slovenijo in Norveško ob 18.15.

Pred sredinimi tekmami je jasno, da Slovenijo tudi poraz proti Norveški lahko popelje do petkovih polfinalnih tekem v švedski prestolnici, v tem primeru bi morala Portugalska premagati Madžarsko oziroma z njo igrati neodločeno. Slovenija v primeru madžarske zmage nad Portugalsko nujno potrebuje vsaj točko, v primeru enakega točkovnega izkupička je v prednosti naša vzhodna soseda zaradi zmage na ponedeljkovi medsebojni tekmi z 29:28.

EP v rokometu SLO POR Odzivi Šport Bombaču je nasvet dala žena

Magnus Joendal | Avtor: Epa Epa

Norveška je bila danes boljša od Islandije (31:28). Norvežani so tekmo proti Islandcem začeli silovito in povedli s 7:0. V prvem polčasu so sicer vodili tudi že za osem golov, tako da so v drugem lahko mirneje nadzorovali potek tekme. Islandcev niso spustili bližje kot na tri zadetke.

Pri Norveški, ki je ob Španiji in Hrvaški z nogo in pol že v polfinalu, je bil z devetimi goli najboljši Sander Sagosen, pri Islandiji pa s šestimi Olafur Andres Gudmundsson.

EP v rokometu (skupina II), 4. kolo:

Portugalska - Slovenija 24:29 (15:14)
Gomes 6; Janc 7, Dolenec, Blagotinšek po 6.

Norveška - Islandija 31:28 (19:12)
Sagosen 9; Gudmundsson 6.

Madžarska - Švedska 18:24 (9:10)
Szita 4; Gottfriedsson, Pellas po 5.

LESTVICA:
1. Norveška 8
2. Slovenija 6
3. Madžarska 4
4. Portugalska 2
5. Islandija 2
6. Švedska 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice