Šport
1803 ogledov

Po dobrem prvem polčasu, brez obrambe v drugem

Borut Mačkovšek Epa
Slovenski rokometaši so klonili z 28:29 proti Madžarom.

Pred dvobojem z Madžari se je v kader vrnil na zadnjih tekmah poškodovani Darko Cingesar. Tekma je bila v prvih minutah povsem izenačena, prvo prednost za dva zadetka so si Slovenci priigrali šele v 12. minuti, ko so povedli z 8:6. Razigran je bil predvsem Borut Mačkovšek, ki je nato že svoj četrti zadetek zabil za 9:7.

V 17. minuti je bil natančen Jure Dolenec za +3, a so Madžari kljub nekaj dobrim obrambom Klemna Ferlina že tri minuta kasneje znova prišli le na zadetek zaostanka. Slovenski selektor Ljubomir Vranješ, ki je Madžare verjetno presenetil tudi z uvrstitvijo Mihe Zarabca v prvo postavo, obsedel je sicer izjemni Dean Bombač, je veliko rotiral. Dva zadetka prednosti sta tako ohranila Nik Henigman in Nejc Cehte, po protinapadu Blaža Janca pa se je na semaforju izpisal izid 13:10.

Štiri minute in pol pred koncem prvega polčasa je za 14:10 zadel Cehte. Madžari so v naslednjem napadu znižali razliko, Igor Žabič pa je zastreljal neoviran strel s šestih metrov. A na drugi stran je bil Ferlin še enkrat več uspešen, Cehte pa je s svojim tretjim golom znova poskrbel za +4. Vendar prednost ni zdržala, tekmeci so bili uspešni po lepi akciji, v zaključku prvih 30 minut pa so imeli na voljo tudi napad, ki bi jih pripeljal le na dva zadetka zaostanka. Po minuti odmora so zadeli v polno.  

Ostalo je še 12 sekund, ob samem izteku časa pa je z bombo s tal za 16:13. zadel Zarabec.

Miha Zarabec | Avtor: Epa Epa

Madžari so bolje odprli drugi polčas, naposled je začel braniti njihov vratar Roland Mikler, v 37. minuti pa je Slovenija vodila le še s 17:16, kasneje pa so tekmeci tudi izenačili. Še vedno je bil nezaustavljiv krožni napadalec Bence Bánhidi. Slovencem se je povsem ustavilo v napadu, v 44. minuti pa je Madžarska prvič na tekmi povedla za dva gola, za nameček pa je bil izključen še Cehte. Po izgubljeni žogi v napadu in prazni mreži so Madžari povedli z 21:18.

Slovenija je odgovorila s hitrima goloma Blaža Blagotinška in Blaža Janca (20:21). Vranješ je potek poskušal spremeniti z menjavama. Prvič je v igro vstopil Bombač, Ferlina pa je v golu zamenjal Urh Kastelic. Pri -2 je Mikler na šestih metrih ustavil Žabiča.

Kastelic je zbral prvo obrambo, vendar so se napake Slovencev v napadu nadaljevale. Mačkovšek je prestopil, Madžari pa so v napadu zadeli za 25:22, v naslednjih minutah pa vseskozi vodili za tri ali dva zadetka. Blagotinšek je z lobom poskušal premagati Miklerja, vendar zadel le prečko. Madžari so imeli napad za +4, do konca je ostalo še šest minut.

 | Avtor:

Bombač je izsilil prekršek v napadu, v polno pa je po odbitku iz sedemmetrovke zadel Dolenec. Ferlin se je vrnil v gol. Mačkovšek je dobri dve minuti pred koncem zadel za 27:28. Nato pa je Slovencem zmanjkalo tudi nekaj sreče. Žogo je z blokom dobro zaustavil Blagotinšek, a je okroglo usnje toliko spremenilo smer, da je končalo za Ferlinom.

V zadnji minuti je Dolenec znova izvajal strel s sedmih metrov in 44 sekund pred koncem zadel za 28:29. Madžari so se zadovoljili s prednostjo in ob ohranjanju žoge niti niso streljali na vrata.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Jure Dolenec z osmimi goli, Borut Mačkovšek je prispeval pet, Blaž Blagotinšek in Miha Zarabec pa po štiri zadetke.

Slovenija ima kljub porazu še vedno vse v svojih rokah, v torek sledi dvoboj s Portugalsko, v sredo z Norveško.

EP v rokometu, drugi del:

Slovenija : Madžarska   28:29 (16:13)

Lestvica:
1. Norveška  4 (-1)
2. Slovenija  4
3. Madžarska  4
4. Portugalska  2
5. Islandija  2
6. Švedska  0 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice