Šport
753 ogledov

Janc in Šoštarič razkrila načrt, kako zaustaviti Madžare

Blaž Janc Epa
Blaž Janc je mnenja, da ima Slovenija z Madžarsko še neporavnane račune...

Na nedeljskem sosedskem obračunu v Malmöju med slovenskimi in madžarskimi rokometaši se bo bliskalo in treslo na vse strani. Na tej tekmi bo gromozanski vložek, med drugim nastop v aprilskih kvalifikacijah za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu, a tudi polfinale na turnirju stare celine v treh državah.

"Z Madžari imamo nekaj neporavnanih računov. Upam, da se jim bomo na nedeljski tekmi oddolžili za boleč kvalifikacijski poraz za lansko svetovno prvenstvo," je uvodoma dejal Blaž Janc.

Blaž Janc | Avtor: Epa Epa

Selektor slovenske izbrane vrste Ljubomir Vranješ ocenjuje, da je pričakovati trd in obrambno usmerjen dvoboj. Enako meni Janc, ki Madžarsko vidi kot izjemno kompaktno v obrambi.

"Ključ do zmage bo naša dobra obramba. Upam, da bomo dosegli čim več lahkih zadetkov in igrali čim manj na njihovo postavljeno obrambo. Na tekmi je velik vložek, naredili bomo vse za našo peto zaporedno zmago," je pred nedeljsko tekmo dodal Janc.

Blaž Janc Ljubosumje? Šport Hrvati besni zaradi uvrstitve Slovenca v idealno postavo prvenstva

Slovenski rokometaši zelo dobro poznajo madžarski rokomet, kar lepo število jih zastopa barve obeh najboljših klubov iz Veszprema in Szegeda. Poleg Deana Bombača, ki je na petkovi tekmi proti Islandiji navdušil z devetimi goli in desetimi podajami, so tam še Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek in Mario Šoštarič, v čakalnici je tudi Gašper Marguč.

"Pri Madžarih bržkone manjka najbolj pomemben igralec Mate Lekai, navkljub temu pa so se na tem prvenstvu sijajno sestavili. Večina njihove igre sloni na Banceju Banhidiju, ki je na šestmetrski črti prava zver, in na vratarju Rolandu Miklerju," je uvodoma dejal Šoštarič.

Mario Šoštarič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Banhidija bomo morali neprestano utrujati, hkrati pa preprečiti njegovo navezo z zunanjimi igralci. A tudi on je ranljiv, zna se prehitro utruditi," je še dodal.

Na najboljše upa tudi Nejc Cehte, pred tekmo z Madžarsko pa je dejal: "Pred nami je znova ena težka tekma, a na tem EP ni lahkih dvobojev. Verjamem v taktično pripravo strokovnega štaba, novo konkretno obrambo naše ekipe in peto zmago v nizu."

Nejc Cehte in Borut Mačkovšek | Avtor: Epa Epa

Ljubomir Vranješ Odmevi Šport "On je neverjeten, a to smo že vedeli" Klemen Ferlin Video Šport Tako sta vikinge ugonabljala koprski virtuoz in trebanjska hobotnica

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice