Šport
240 ogledov

Uvod v drugi del minil brez večjih presenečenj

hrvaška rokometna reprezentanca Epa
Rokometaši na evropskem prvenstvu so začeli drugi del.

V skupini 1 na Dunaju je Španija pričakovano odpravila Češko z 31:25, Hrvaška je s 27:23 premagala Avstrijo, Nemčija pa z 31:23 Belorusijo.

Španci, branilci naslova, so bili celotno tekmo boljši tekmec, Čehi so vodili le z 1:0 in 2:1 ter držali korak do 7:7. Pri zmagovalcih, ki so v drugem polčasu vodili tudi za deset golov, sta bila s po petimi zadetki najboljša Aleks Dujšebajev in Angel Fernandez, pri Čehih pa je bil najuspešnejši Ondrej Zdrahala z osmimi goli.

španska rokometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Doslej stoodstotna Hrvaška, evropski podprvak 2008 in 2010, je bila proti prav tako še neporaženim Avstrijcem večino tekme boljši tekmec in nadzorovala njen potek, varovanci Aleša Pajoviča so nekaj preglavic tekmecem povzročali le v uvodu obračuna. Pri zmagovalcih sta bila najboljša Zlatko Horvat s šestimi in Luka Cindrić s petimi zadetki, pri poražencih pa je šest golov dosegel Robert Weber.

Nemci, evropski prvaki leta 2004 in 2016, niso imeli posebnih težav v boju z Belorusi. Že v prvem polčasu so večkrat vodili za osem zadetkov, najvišja prednost na tekmi pa je znašala devet golov. Timo Kastening je bil s šestimi zadetki najboljši strelec Nemcev, Vladzislav Kulesh pa Belorusov.

V petek bodo drugi del začeli tudi v skupini 2, ob 16.00 se bosta merili Slovenija in Islandija, ob 18.15 Norveška in Madžarska, ob 20.30 pa Portugalska in Švedska.

V polfinale se bosta iz drugega dela prebili najboljši reprezentance in vsake skupine, tretjeuvrščeni pa se bosta merili za peto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.