Šport
3758 ogledov

Nov šok! Poslavljajo se velikani, Sloveniji olajšana pot do visoke uvrstitve!

Madžarska rokometna reprezentanca Epa
Madžari po zmagi nad Islandci izločili rokometno velike Dance.

Danski privrženci rokometa še nikoli v zgodovini niso tako goreče navijali za Islandijo kot na današnji tekmi proti Madžarski v Malmöju. A vse je bilo zaman, naša vzhodna soseda je v prvi tekmi 3. kroga skupine E na letošnjem evropskem prvenstvu premagala Islandijo s 24:18 (9:12) in iz nadaljnjega boja izločila rokometno veliko Dansko.

Po razburljivem madžarsko-islandskem obračunu, ki je bil poln preobratov, je znana še zadnja tekmica Slovenije v drugem delu evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji, ki bo med 17. in 22. januarjem v Malmöju in na Dunaju. To bosta poleg Norveške in Portugalske iz skupine D še Madžarska in Islandija iz skupine E.

Slovenija se bo v petek, 17. januarja, najprej pomerila z Islandijo, nato v nedeljo, 19. januarja, z Madžarsko. Po dnevu premora bo nato igrala še dve tekmi: v torek, 21. januarja, najprej s Portugalsko, dan kasneje pa še z Norveško.

Slovenija, Norveška in Madžarska bodo drugi del pričele z dvema točkama, Švedska, Portugalska in Islandija pa brez njih. Najboljši izbrani vrsti iz skupine II se bosta uvrstili v polfinale, tretjeuvrščena pa bo nastopila v tekmi za peto mesto. Vse tekme bodo v Stockholmu.

ljubomir vranješ Eksplozija Šport "Slovenija lahko premaga vsako reprezentanco!"

V skupini I na Dunaju bodo igrali Hrvaška, Španija, Avstrija, Češka, Nemčija in Belorusija. Prve tri omenjene reprezentance bodo drugi del pričele z dvema točkama, zadnje tri pa brez njih.

* Izidi:
* Skupina E (Malmö):
Islandija - Madžarska    18:24 (12:9)
20.30 Rusija - Danska

- lestvica:
1. Madžarska      3  2  1  0  74:67  5
2. Islandija      3  2  0  0  83:77  4
--------------------------------------
3. Danska         2  0  1  1  54:55  1
4. Rusija         2  0  0  2  48:60  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice