Šport
635 ogledov

Pet držav že v drugem delu tekmovanja

Na evropskem prvenstvu v rokometu so bili v skupini A in C na sporedu dvoboji tretjega kroga prvega dela prvenstva.

Napredovanje iz skupine A sta si na evropskem prvenstvu v rokometu zagotovili reprezentanci Hrvaške in Belorusije, iz skupine C pa Španije in Nemčije. V skupini E, kjer je potekal drugi krog, si je napredovanje že zagotovila Islandija.

Belorusija je v zadnjem krogu v Gradcu s 36:27 nadigrata Črno goro in se bo v drugi del tekmovanja podala brez točk kot druga ekipa skupine A. Prvo mesto je osvojila Hrvaška, ki ostaja neporažena. Tokrat je s 24:21 premagala Srbijo, ki odhaja domov s tremi porazi.

Debakl Šport Šok na EP: "Končana je era!"

V norveškem Trondheimu je Nemčija prvi polčas proti Latviji dobila prepričljivo s 16:11, na koncu pa zmagala le z golom razlike z 28:27. Z zmago si je zagotovila napredovanje kot druga ekipa skupine C. Latvija domov odhaja brez zmage, Nizozemska pa z eno. V zadnjem krogu jo je namreč premagala prva ekipe skupine Španija s 36:25. Španija, ki brani evropski naslov, bo tako kot Hrvaška v drugi del tekmovanja nesla dve točki.

Šok za Francijo Šport Slovenska legenda z dvema zmagama v vlogi selektorja

V skupini E v Malmöju so reprezentance igrale svoje druge tekme na prvenstvu. Islandija, ki je s 34:23 premagala Rusijo, je še drugič zmagala in si tako že zagotovila napredovanje. V zadnjem krogu bo za prvo mesto igrala z Madžarsko, ki je danes s 24:24 remizirala z Dansko in ima na drugem mestu tri točke. Danska, ki je tretja s točko, bo v zadnjem krogu igrala z Rusijo, ki pa nima več možnosti za napredovanje.

V torek bodo svojo tretjo tekmo na prvenstvu igrali tudi slovenski rokometaši. Po zmagi nad Poljaki in Švedi jih ob 18.15 v Göteborgu v boju za prvo mesto v skupini čakajo še Švicarji.

Blaž Janc EP v rokometu Šport Slovenija z veliko zmago nad domačo reprezentanco
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice