Šport
24572 ogledov

Hrvati besni zaradi uvrstitve Slovenca v idealno postavo prvenstva

Blaž Janc Epa
Evropska rokometna zveza (EHF) je izbrala idealno postavo prvega dela Evropskega prvenstva, nad katero so naši južni sosedje naravnost ogorčeni. Najbolj jih je zmotil primanjkljaj Hrvatov ter izbor Blaža Janca.

Za nami je že prvo kolo drugega dela Evropskega prvenstva v rokometu, EHF pa se je odločila, da objavi idealno sedmerico prvega dela prvenstva, v katero se je med drugim uvrstil tudi Slovenec Blaž Janc. Zanimivo je, da se v idealno postavo ni prebil niti en hrvaški rokometaš, kljub temu da igrajo zelo dobro in so prav tako kot Slovenci do sedaj nanizali same zmage.

Blaž Janc | Avtor: Epa Epa

Še posebej so bili ogorčeni hrvaški mediji, ki kar niso mogli verjeti, da se nobeden izmed "Kavbojev" ni uvrstil med najboljše igralce prvega dela:

"Hrvaška reprezentanca se je suvereno prebila skozi skupinski del, prav tako je slavila na prvi tekmi drugega kroga. Štiri zmage zapored, 100-odstotni učinek, Luka Cindrić najboljši strelec prvenstva (ne vemo, od kod jim ta podatek, saj je prepričljivo najboljši strelec Norvežan Sander Sagosen op. p.), Domagoj Duvnjak naš najboljši igralec."

Domagoj Duvnjak in Luka Cindrić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Toda nič od tega ni dovolj ljudem iz EHF-a, da bi na spisek najboljše sedmerice prvega kroga uvrstili katerega izmed Kavbojev. Na spisku sta celo dva igralca, katerih ekipe se niso niti uvrstile v drugi krog," so bili ogorčeni novinarji 24 sata.

Hrvate sta tako zmotila švicarski zvezdnik Andy Schmid, kljub temu, da je v zgolj treh tekmah dosegel kar 27 zadetkov, ter nizozemski desni zunanji igralec Kay Smits, ki jih je dosegel 22. Še posebej so se obregnili, da je dobil Smits prednost pred Cindrićem, kljub temu da igrata na različnih pozicijah.

Naslednji se je na spisku hrvaških medijev znašel Janc: "Tu pa še ni konec bizarnostim. V ekipi je tudi Slovenec Blaž Janc, ki zabija tri gole po tekmi, ob 70% uspešnosti, medtem ko v ekipo ni uvrščen eden najboljših igralcev prvenstva, ubijalski Avstrijec Robert Weber," so še naprej bentili pri 24 sata.

EHF je k objavi postave še dopisal vprašanje, ali se navijači strinjajo z izborom. Ni težko uganiti, kateri navijači se niso strinjali:

"Ali igra Duvnjak vaterpolo? In kje je Cindrić..." se je glasil le eden izmed mnogih hrvaških komentarjev.

V idealno ekipo so se poleg omenjenega Schmida, Smitsa in Janca uvrstili še španski vratar Gonzalo Perez de Vargas, norveška levi bek in krilo Sander Sagosen ter Magnus Londal ter beloruski pivot Artsem Karalek.

ljubomir vranješ dvomi izpuhteli Šport Sloveniji v rekordnem času uspelo nekaj neverjetnega
Komentarjev 2
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 19:04 18.januar 2020.

    No No Tone,kako grdo pa govoriš,hrvati so ful vredu,samo hrbta mu ne kaži.Tako bolj za ziher.

  • tone51 17:34 18.januar 2020.

    ustaške guzice..smradi odvratni polni napuha..

Sorodne novice