Šport
762 ogledov

Portugalci ponižali Švede, Norvežani zanesljivi

Portugalska Švedska EP v rokometu Epa
V "slovenski" skupini II evropskega rokometnega prvenstva so bile v petek odigrane vse tri tekme prvega kola drugega skupinskega dela.

Prvi dan drugega dela evropskega prvenstva v skupini 2 je z zmago proti Islandiji (30:27) odprla reprezentanca Slovenije.

slovenska rokometna reprezentanca Foto Šport Slovenci razorožili še Islandce in zakorakali proti Stockholmu!

Zadnji obračun dneva sta odigrala Švedska in Portugalska. Domačini so v prvi polovici prvega polčasa še držali stik s Portugalci, ki so nato prevzeli pobudo in prvi del dobili s 15:12. V drugem Švedi niso našli rešitve za razpoložene tekmece z Iberskega polotoka, ki so se z zmago (35:25) vključili v boj za polfinale evropskega prvenstva.

Pri Portugalcih so bili najbolj razpoloženi Fabio Magalhaes, Joao Ferraz in Rui Silva s po šestimi zadetki, pri domačinih pa sta po štiri gole dosegla Andreas Nilsson in Daniel Pettersson.

Klemen Ferlin Video Šport Tako sta vikinge ugonabljala koprski virtuoz in trebanjska hobotnica

Dve točki so si zagotovili Norvežani, ki so proti Madžarom hitro razrešili vse dvome o zmagovalcu (36:29).

Norveška Madžarska EP v rokometu | Avtor: Epa Epa

V prvem polčasu so hitro povedli za deset golov, v drugem pa nekoliko popustili. Na koncu so Norvežani vseeno prišli do zanesljive zmage s sedmimi goli razlike, s čimer so zasedli vrh lestvice v skupini 2. Največ golov, in sicer sedem, je za Norvežane dosegel Sander Sagosen, pri Madžarih sta bila najučinkovitejša Bence Nagy in Patrik Ligetvari s po petimi zadetki.

V polfinale napredujeta dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, tretjeuvrščeni ekipi pa se bosta pomerili za končno peto mesto.

V soboto bo na sporedu drugi krog drugega dela v skupini 1. Najprej se bosta na Dunaju ob 16. uri pomerili Belorusija in Češka, ob 18.15 sledi obračun Španije in Avstrije, za konec pa se bosta pomerili še reprezentanci Hrvaške in Nemčije. Slovenija bo svoj naslednji obračun drugega dela EP odigrala v nedeljo ob 16.15 proti Madžarski.

Ljubomir Vranješ Odmevi Šport "On je neverjeten, a to smo že vedeli"

EP v rokometu (skupina II), izidi:

Slovenija - Islandija 30:27 (15:14)
Bombač 9, Blagotinšek, Dolenec, Mačkovšek po 4; Elisson 6, Kristjason 5.

Norveška - Madžarska 36:29 (20:12)
Sagosen 7, Johannessen 6; Nagy, Ligetvari po 5.

Portugalska - Švedska 35:25 (15:12)
Magalhaes, Ferraz, Silva po 6; A. Nilsson, Petersson po 4.

LESTVICA:
1. Norveška 4
2. Slovenija 4
3. Portugalska 2
4. Madžarska 2
5. Islandija 0
6. Švedska 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice